Magazin
51 ogledov

Spoznajte biblijo ljubezni

seks spolnost par Žurnal24 main
Kamasutra – brezčasni vzhodnjaški priročnik, ki vas bo popeljal v seksualne višave, o katerih ste doslej lahko le sanjali.

Kamasutra je nenavadna in očarljiva knjiga o najlepši postranski stvari na svetu – ljubljenju. Je delo, ki si zasluži vso vašo pozornost in natančno branje. Kot vsak vzhodnjaški priročnik je tudi Kamasutra, ki je nastala nekje med 1. in 4. stoletjem v Indiji, polna zgodovinskih in antropoloških dejstev, ki vam bodo razkrila starodavne indijske šege in običaje.


Doživite mala nebesa
 

Čeprav je bila Kamasutra napisana pred davnim časom, pa je v njej najdemo vrsto nasvetov in napotkov, ki bodo prišli prav tudi ljubimcem 21. stoletja. © iStockphoto

 

 
O piscu Kamasutre, brahmanu Vatsjajanu , ni veliko znanega. Brahmani so bili indijski plemiči, ki so bili prepričani, da je življenje sestavljeno iz pridobivanja verskih zaslug (darme), pridobivanja premoženja (arte) in pridobivanja ljubezni in čutnih užitkov (kame). Z zbiranjem zapisov o umetnosti in tehnikah ljubljena je Vatsjajana pomagal drugim plemičem do kame in jim tako omogočil močnejša spolna doživetja. Vatsjajana je vedel, da bodo njegovi učenci prišli do boljšega orgazma le, če bodo svoje čute napolnili z lepoto. Kamasutra uči, da je orgazem oblika nirvane, ki se imenuje mala nebesa.

Priročnik za moške

S Kamasutro do malih nebes ...

 
V obdobju, ko je Kamasutra nastajala, so ženske veljale za manjvredne, zato je bila knjiga namenjena moškim. Kljub temu pa stvaritev nežnejšega spola ne zanemarja, saj daje moškim napotke, kako naj svojo ljubimko popeljejo v mala nebesa, ženske pa učijo, kako pri spolnem aktu prevzeti pobudo (kadar je moški utrujen od nenehne posteljne telovadbe).

Avtor se je v spolnost zelo poglobil in nekaterim težavam posvetil veliko pozornosti. Naj omenimo le visoki spolni položaj, ki je primeren za moške z majhnim penisom, in nizki spolni položaj, ki je primeren za moške z velikim penisom in ženske z ozko vagino.

Živel Richard Burton!

 

Čeprav je knjiga sestavljena iz mnogih vsaj na videz zapletenih položajev, jih je Vatsjajana opisal le osem. Različice položajev si je izmislil pisatelj Suvarnanabha.

Zahodnemu svetu je Kamasutro predstavil raziskovalec s ir Richard F. Burton . Rokopis je prinesel v Anglijo in ga prevedel, kar je javnost precej pretreslo.

Burton je dve leti po izdaji Kamasutre (leta 1883) objavil še en vzhodnjaški priročnik za spolnost. Ananga Ranga je bil napisan leta 1172 in je namenjen zakonskim parom, ki jih je avtor Kaljana Mala želel obvarovati pred rutino.

Tretja knjiga, ki jo je Burton izdal, pa se imenuje Dišeči vrt . To je v 16. stoletju v Tuniziji napisal šejk Nefzavi. Tudi ta knjiga daje nasvete moškim, pri čemer pa avtor ni zanemaril niti dobrobit žensk. Bil pa je tudi zelo kritičen in zahteven, saj je bil mnenja, da je največji ud najboljši. "Njegov ud bi moral biti sposoben doseči konec kanala ženske in popolnoma zapolniti vse njene dele. /.../ Ženska pa potrebuje velik spodnji del trebuha in izrazito mesnato vulvo ter ozek in nevlažen kanal, ki je mehak na dotik in izžareva toploto,“ je menil šejk (Dišeči vrt, Mladinska knjiga, str. 8).


Predajte se svoji strasti. © iStockphoto

 
 

Zadnje poglavje knjige je posvečeno t au (zbirki starih kitajskih modrosti, starejših od drugih zapisov). Taoisti verjamejo, da je življenje ravnotežje nasprotij. Ženska narava je predvsem jin, v naravi moškega pa prevladuje jang. Ti sili se izmenjujeta med s seksom in sta najmočnejši med orgazmom. Spolno draženje bi moralo biti po mnenju taoističnih mislecev čim daljše. Tu ne gre le za čutni užitek, temveč za spodbujanje spolnega zdravja in energije. S pravilno uporabo njihovih tehnik se obnavlja telesna energija. Najpomebnejši cilj taoizma pa je podaljšanje življenja, celo do same nesmrtnosti.

Čeprav so bile knjige napisane pred davnim časom, pa v nji lahko najdemo vrsto nasvetov in napotkov, ki bodo prišli prav tudi ljubimcem 21. stoletja. Da bi iz ljubljenega potegnili največ, morate upoštevati nekaj osnovnih pravil. Med drugim morate poskrbeti za pravo vzdušje in se naučiti, kje so erogene cone vašega partnerja.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.