Magazin
9 ogledov

Spoznajte novo pasjo zvezdo

Uggie
1/3
FameFlynet
Nemi film The Artist, ki je bil velik zmagovalec Globusov in je tudi eden največjih favoritov na Oskarjih, se lahko pohvali s posebno zvezdo. To je kosmatinec Uggie, ki po vlogi osvaja svet.

Talentirani desetletni Uggie je trenutno najpopularnejši pes na svetu, za kar se lahko zahvali vlogi v filmu The Artist. A tako kot ostali zvezdniki se je moral tudi Uggie zelo truditi, da je prišel do zaslužene slave. Preberite si pet stvari, ki jih morate vedeti o mali pasji zvezdi.

Bil je nebrušen diamand

Uggie je imel težko otroštvo. Ko je bil star komaj eno leto, se ga je družina s Floride odpovedala in ga predala pasjemu trenerju Omarju Von Mullerju. Ta je v kosmatincu videl velik potencial in ga začel pripravljati na nastope. "Uggie je rojen zabavljač," pravi Mullerjeva poslovna partnerica Sarah Clifford, ki je z Uggiejem sodelovala pri filmu The Artist. "Že od začetka sem vedela, da je popoln za to vlogo," je dodala.

Pasja konkurenca je bila neusmiljena

Uggie je režiserju Michelu Hazanaviciusu na zaprti avdiciji pokazal svoje najboljše trike, ki pa ga niso takoj prepričali. "Bil je navdušen, a naju še ni hotel najeti. Izvedela sem, da je imel še nekaj favoritov. Čez nekaj tednov pa me je poklical in sporočil, da je Uggie dobil vlogo. Bila sem presrečna," je povedala Uggiejeva trenerka Sarah.

Vloga je zahtevala ogromno vaje

Čeprav je bil Uggie že prej zelo dobro streniran, je moral še dodatno izpiliti trik, kako se narediti mrtvega. Scenarij je od njega namreč zahteval, da nenadoma pade in obleži na nenavadnih površinah, kot je cement, kar je bilo zanj nekaj povsem novega. Zato so Uggieja pri teh vajah nagradili s hrenovkami. "To smo morali res veliko, veliko vaditi. Ta trik zna skoraj vsak pes, a je težje, če ima ob sebi neznanca, v tem primeru igralca," je razložila Sarah. A k sreči se je Uggie s soigralcem Jeanom Dujardinom odlično ujel. "Na koncu snemanja sta bila neločljiva."

Zelo je predan

Med snemanjem napetega prizora, v katerem eden od igralcev vase usmeri pištolo, je Uggie skočil v akcijo in se odlično izkazal. "Uggie je lajal in vlekel igralca za hlače. Res se je vživel v sceno. A v filmu niso pokazali, da je Uggie potem skočil k igralcu in mu iz roke vlekel pištolo. Bilo je neverjetno," je povedala Sarah in dodala, da je ob tem prizoru postala zelo čustvena.

Prijatelji mu stojijo ob strani

Čeprav je edina pasja zvezda v filmu, sta ga na snemanju ves čas obkrožala dva prijatelja, Dude in Dash. "Na snemanju smo bili več ur na dan in Uggie je moral večkrat ponavljati številne trike, zato smo morali poskrbeti, da se ni preveč utrudil," je razložila Sarah in dodala, da sta mu med odmori družbo delala prijatelja, s katerima se je lahko igral. Skupaj so tudi spali v zasebni sobi. "Uggie zelo glasno smrči," je v smehu povedala Sarah.

Za konec pa še zanimivost: to ni bila prva Uggiejeva vloga. Pred filmom The Artist je nastopil že v petih filmih, med drugim tudi v drami Voda za slone, ob Reese Witherspoon in Robertu Pattinsonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.