Magazin
673 ogledov

Spoznajte skrite čare Majorke

majorka
1/6
Shutterstock
Odmislite s turisti natrpane peščene plaže in spoznajte skrite čare otoka Majorka.

Ob obisku Majorke morate nujno pokusiti tumbet (ocvrt krompir, jajčevci, bučke in paprika v začinjeni paradižnikovi omaki z jajcem na vrhu) in domač mandljev sladoled, pravi Majorčan Alberto Vélez Canto"Majorka vas bo presenetila in očarala s svojo umirjenostjo in čudovito pokrajino," pove.

Razkril nam je nekaj manj obljudenih kotičkov tega španskega otoka, ki sicer bolj slovi po neskončnih plažah ter trumah nemških in angleških turistov. Ti po besedah domačina na srečo ostajajo v objemu hotelskih naselij na južni strani otoka, medtem ko samotnejši severni del kar kliče po obisku.

V hribe visoko nad morje

Sever otoka zaznamuje gorovje Serra de Tramuntana, ki se dviga strmo nad morjem. Prepredeno je z ozkimi vijugastimi cestami in številnimi razglednimi točkami. Ena izmed takih je zagotovo dvorec Son Marroig, ki stoji na poti med Valldemosso in vasjo Deia. Za pot si vzemite čas in uživajte v razgledih.

Očarljive kamnite vasice

Prav Valldemossa pa naj ne bo le vas, mimo katere se peljete. Vrh te kamnite vasi namreč krasi nadvse zanimivo pokopališče, ki spominja na lepo urejeno teraso z rožami. Valldemossa ima tudi svoje drobno pristanišče (Port de Valldemossa) z odlično restavracijo, ozka serpentinasta cesta, ki vodi do tja, pa je le za pogumne voznike.

Skriti svet pod zemljo

Če se želite v Majorko še bolj poglobiti – prav dobesedno – Vélez Canto svetuje obisk jam Cuevas del Drach. Glavna atrakcija jam je podzemno jezero, vanje pa se lahko skrijete pred poletno vročino, saj je v njih vse leto le 21 stopinj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.