Magazin
20 ogledov

Sprejmeš izziv za ples?

(Foto: www.centerplesa.si) Žurnal24 main
V SNG Maribor prihaja plesna predstava Sprejmeš izziv?, ki jo je ustvarila mlada ekipa iz KD Center plesa. V predstavi razmišljajo o življenjskem gonilu, izzivu.

Tako kot večina predstav SNG Maribor tudi ta sega v zlato sredino – namenjena je tako laični kot tudi bolj zahtevni publiki. Glede na to, da so do zdaj vedno razprodali vse plesne predstave, pričakovanja za to niso nič manjša.

Sprejmeš izziv? je nova plesna predstava treh avtoric in sedmih plesalcev. Premiera bo 26. novembra, gledalce pa bo popeljala v razmišljanje o različnih vrstah izziva. Skozi predstavo bodo poskušali prikazati, da je vsak izziv enako velik, ko se z njim spopademo, in majhen, ko ga premagamo; da je vse v življenju stvar odločitve in največji izziv, je odločitev sama.

Glasbo sta prispevala kitarist Sašo Sandič in glasbenik Marko Urbanek. Napisana je posebej za to predstavo, na podlagi plesnega dela.

Ena od avtoric projekta Ajda Pfifer je o pomenu plesne umetnosti dejala, da je ta "v slovenskem prostoru zelo razvita med ustvarjalci, premalo pa med gledalci, ki v preveliki meri ples omejujejo na tipična ozka področja. Želim si, da bi bila tudi sodobna plesna umetnost bolje prepoznana in obiskana".

Plesni projekt KD Center plesa bo po premieri v SNG Maribor uprizorjen še 28. novembra ter 1., 4. in 5. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.