Magazin
1 ogledov

Sprejmite izziv: Zaslužite si napredovanje!

Sezite po zvezdah! Žurnal24 main
Naučite se ustvarjati nove priložnosti in – zmagati. Pot do uspeha bo lažja, če boste upoštevali nekaj preprostih nasvetov na poti do vrha.

Ko boste začeli razmišljati o višji stopnički na delovnem mestu, vam bosta pri tem zelo pomagali vaša samozavest in predvsem lastna pobuda. V službi se namreč ne morete zanašati na to, da vas bodo povišali kar tako. Napredovanje si morate zares zaslužiti.

PRIČAKOVANJA ZAUPAJTE NADREJENIM
Ker o karieri premišljujete že kar nekaj časa, morate to zaupati tudi svojim nadrejenim. Povejte jim, da v prihodnosti želite svojo kariero obogatiti, se dodatno izobraževati in tako svoje znanje uspešno nadgraditi. To povejte tudi sodelavcem. Da bodo vaša prizadevanja opazili hitreje, morate naloge, ki so vam dodeljene, vestno izpolnjevati, zraven pa opraviti še kakšno dodatno. Naj namesto besed govorijo dejanja. Kaj kmalu se vam lahko zgodi, da bodo z vašim delom zelo zadovoljni tudi nadrejeni in vas bodo začeli budno opazovati.

POSTAVITE SI CILJE
Dokažite, da zmorete. Naj vas ne bo strah novih izzivov. Zato se s svojim znanjem in izkušnjami poskusite spopasti z novim problemom. Če vam ga bo uspelo rešiti, o svojih rezultatih takoj obvestite nadrejene in jim povejte, kako ste prišli do rešitve. Obenem ne pozabite izpostaviti truda, ki ste ga vložili v problem. To vam utegne priti prav, ko se bodo nadrejeni odločali o vašem napredovanju.

KARIERA NA PRVEM MESTU
V tem obdobju, ko si tako zelo želite napredovanja, naj bo služba na prvem mestu. To pomeni, da morate poleg svojih obveznosti v službi opraviti še kakšno dodatno, ki bo prispevala k uspehu podjetja in olajšala delo kakšnemu drugemu sodelavcu. Če so vam v službi zaupali nov projekt, se resnično potrudite, da ga boste uspešno izpeljali, čeprav to pomeni, da bo vaš delovni čas nekoliko daljši. Delodajalci namreč cenijo vsako dodatno minuto, ki jo podarite podjetju. Vašo zavzetost si bodo zapomnili.

SVOJE IDEJE POVEJTE NA GLAS
Če imate kakšno novo idejo, ki bi pripomogla k boljšim rezultatom vašega podjetja, jo morate nujno povedati. To lahko naredite na službenem sestanku, saj se boste o ideji tako lahko pogovorili tudi z vašimi nadrejenimi. Če ste idejo že nekoliko bolj razdelali, jo lahko svojim nadrejenim prikažete ob pomoči predstavitve. Pred njimi nastopite samozavestno. Zaupajte v svoje znanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.