Magazin
10769 ogledov

Sprememba na tem voditeljskem stolčku nacionalke

Igor Pirkovič MMC RTV SLO
Oddaja v obliki, kot so je bili gledalci vajeni, zadnjič na sporedu v ponedeljek.

Igor Pirkovič očitno ne bo več vodil oddaje Arena na nacionalki. "Kot slišim, sem bil v ponedeljek zadnjič na ekranu. Pazite nase in hvala," je najprej danes tvitnil dosedanji vodja vsakotedenske Arene na nacionalki, nekaj ur kasneje je RTVS objavila sporočilo za javnost z napovedjo, da bo pogovorna oddaja osvežena. 

Oddajo bosta sicer prihodnji ponedeljek vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

RTV ravno tako napoveduje, da bo Arena do konca leta usmerjena v temo odpravljanja posledic vremenskih katastrof. Naslednjo, ki bo na prvem programu na sporedu v ponedeljek, 25. septembra, bosta že vodila nova voditelja.

»Kje bodo prizadeti v uničujočih poplavah živeli v prihodnje? Kdo bo finančno pomagal ljudem v stiski? Kdaj se bo začela gradnja nadomestnih nastanitev in kdo bo do njih upravičen?« To so vprašanja, ki jih bodo sodeč po napovedi obravnavali v oddaji. Zastavljali jih bodo strokovnjakom in predstavnikom pristojnih ustanov, prav tako naj bi novinarji na terenu preverjali, kako poteka obnova po poplavah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • radovednica 08:45 22.september 2023.

    Končno so še tega odstranili, da ne bo kazil že tako slab izgled RTV, ki jo moramo celo plačevati. Še ostali kader križarjev in SDS (Možina, Petrovčič, "Šodr" - Pesek) odstraniti pa bo bolje. No ja, še kar nekaj drugih tudi..

  • Stane Adamič 08:39 22.september 2023.

    Depolitizirajo, beri komunizem torej kraja premoženja pridnim ljudem je vzponu na celi črti. Razni Mukiji in podobni vam bodo pridnim ljudem praznili denarnice VI pa boste tulili Janša je kriv.

  • lojs 07:55 22.september 2023.

    vsi, ki vsaj malo kritično drozajo v bivši in sedanji sistem, so kao nesposobni in celo škodljivi ... posneta je naslednja oddaja z vido petrovčič (ki je najbrž tudi nesposobna in škodljiva) z aktualnimi temami, ampak je ne bodo predvajali ...prikaži več ... zdej bodo poplave vsak dan, vse ostalo je nepomembno in celo škodljivo