Magazin
33 ogledov

Spustite naravo v dom

Zelenje bo veliko pripomoglo k boljšemu počutju. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Stik z naravo bo vaš dom spremenil v bolj kvaliteten in človeku prijazen prostor za življenje.

Naravo lahko v stanovanje vključite na več načinov. Velikost, lokacija in svetloba, ki prihaja v dom so ključni elementi, ob katerih boste razpolagali z možnostmi vključevanja narave v vaše okolje. Priporočeno je, da so v dom vključeni elementi narave, saj je bil z njo človek od nekdaj povezan. Vizualna povezanost z okoljem, sobne rastline, motivi narave in naravni materiali kot osnova notranje opreme, so samo nekateri od načinov vključevanja narave v dom.

Preprosto in efektivno je povezovanje domovanja in narave z velikimi okni, ki gledajo na zeleni vrt, zeleno dvorišče ali mestno zelenico. Če nimate možnosti, da bi si z velikimi okni pričarali del narave v vašem domu, vanj vstavite sobne rastline, ki bodo popolnoma spremenile vzdušje vašega stanovanja.

Spalnice in otroške sobe naj krasijo motivi iz narave. V kuhinji naj se v lončkih razrastejo različne začimbe, ki bodo imele dekorativno in funkcionalno nalogo. Naravo lahko v dom vključite tudi z izbranim pohištvom. Les bo v dom prinesel toplino, kamen pa bo paša za oči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.