Magazin
95 ogledov

Sramežljivost odbija

Sramežljiva ženska ima več možnosti kot pa sramežljivi fant. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Ste sramežljivi, skromni, redkobesedni in zadržani? Potem si najverjetneje lahko dodate še en opis. Samski.

Nova raziskava kaže, da ženske ne padajo na skromne fante, ampak se hitreje pustijo zapeljati frajerjem, ki se radi pohvalijo in s tem lažje najdejo pot do ženskega srca. Prav tako sramežljivci niso simpatični moškim, saj menijo, da odprti in zgovorni fantje povedo o sebi veliko več.

Zakaj ne?
Ženske ne marajo sramežljivih fantov, saj ti niso simpatični, ambiciozni in delujejo negotovo. "Skromni fantje nimajo toliko možnosti, kot jih imajo skromne ženske," trdi profesorica Laurie Rudman iz univerze Rutgers, kjer so izvedli raziskavo. Dejstvo, da so ženske vedno bolj finančno neodvisne, ni spremenilo pričakovanj, ki jih imajo do moških. Ti morajo še vseeno izpolnjevati določene moške ideale, kot je zagotavljanje varnosti in uspešno zakrivanje šibkosti.

V nevarnosti zdravje
A ta pritisk, da mora biti moški pravi mačo, bremeni njegovo zdravje. "Od moških pričakujemo, da bodo uspešni, zanesljivi, močni, dominantni in ne bodo kazali znakov šibkosti, saj se jih tako dojema za preveč ženstvene. A zaradi vseh teh pričakovanj je v nevarnosti psihično in fizično zdravje moškega," pravi Rudmanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.