Magazin
14 ogledov

Sramujejo se svojega ponosa

Moški si jih merijo že dolgo, dolgo časa. Žurnal24 main
85 odstotkov žensk je zadovoljnih z dolžino partnerjevega ponosa, kljub temu pa veliko moških trpi za sindromom premajhnega penisa.

Težave morda le niso tako velike, kot se zdi nekaterim moškim.

 
Čeprav je velika večina žensk zadovoljna z veličino partnerjeva prijateljčka, pa veliko moških, ki bi se sicer lahko pohvalili s povprečno dolžino, trpi za sindromom premajhnega penisa. "Ta sindrom je zelo pogost in pomembno je, da se zdravniki te težave zavedajo in se z njo spoprimejo. Sindroma ne smemo ignorirati, saj pacientu povzroča resne težave,“ pravita britanska urologa Kevan R. Wylie in Ian Eardley.

Predstavniki potentnejšega spola, ki trpijo za zgoraj omenjenim sindromom, menijo, da je njihovo "orodje" premajhno, čeprav se v resnici nimajo česa sramovati. Gre za navidezno hibo in ne za bolezen mikropenis, kjer imajo bolniki zares prazne spodnjice.

Povprečna dolžina vzburjenega penisa pri Evropejcih je med 13,9 in 15,7 centimetra, njegov siceršnji obseg pa se giblje med 11,9 in 12,9 centimetra. Pri moških, ki trpijo za mikropenisom, pa penis niti v pokončnem stanju ne presega sedmih centimetrov.

Nekateri si manejo roke

Trg z raznimi spolnimi pripomočki, ki obljubljajo povečanje penisa, cveti. Raziskava je namreč pokazala, da si kar 45 odstotkov anketirancev želi daljši penis. Wylie in Eardley pravita, da nekateri pripomočki, kot sta phallosan extender system in penistretcher device, lahko za nekaj milimetrov podaljšajo ud, vendar opozarjata, da te naprave doslej še niso natančno preiskali in testirali, tako da podatkov o dejanski koristi še ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.