Magazin
25 ogledov

Sreča je tvoja izbira - kariera tudi!

Pomagajte si tudi s pravo literaturo. Žurnal24 main
Lindsey Pollak se v novi knjigi poigrava z vprašanjem ''Kako dobiti službo brez izkušenj in kako dobiti izkušnje brez zaposlitve?''.

Knjiga nosi naslov Getting from College to Career: 90 Things to Do Before You Join the Real World (Od fakultete do kariere: 90 stvari, ki jih je potrebno storiti preden stopite v resnični svet).

V svoji knjigi avtorica zlasti poudarja način in pomen pridobivanja izkušenj, znanj in samozavesti. Omenjeno avtorsko delo je namenjeno vsem, tudi tistim, ki ste morda že končali šolanje, pa se na pot iskanja zaposlitve resno podajate šele sedaj. Nikoli ni prezgodaj ali prepozno za nabiranje izkušenj, za dodatno izobraževanje in usposabljanje. Knjiga, ki opisuje pot od zaključka fakultete pa do uspešnega vodje na katerem koli področju, vsebuje 90 nasvetov za uspešno iskanje zaposlitve, obnašanje na zaposlitvenih razgovorih, poleg tega pa opozarja tudi na ključne pasti in napake pri tem. Med nasveti, ki jih opisuje so tudi naslednji:

  • naročite se na dnevne e-časopise,
  • dnevno spremljajte objave prostih delovnih mest,
  • skrbno izdelajte svoj življenjepis,
  • pripravite se na zaposlitvene razgovore,
  • vadite se v 5 minutnem govoru o neki temi.

 

Knjiga je bila v tiskani obliki izdana že v aprilu 2007, od oktobra naprej pa jo je na svetovnem spletu moč najti tudi v elektronski obliki. Avtorica je v so-avtorstvu z Karlin Sloan lani izdala knjigo z naslovom Smarter, Faster, Better: Strategies for Effective, Enduring and Fulfilled Leadership (Pametnejši, hitrejši, boljši: Strategije za učinkovito, trajno in dovršeno vodstvo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.