Magazin
26 ogledov

Stanovanje za sto tisoč evrov

Cene po Sloveniji še vedno nihajo za sto in več odstotkov. Za sto tisoč evrov v Žurnal24 main
Kupec s sto tisoč evri si nov dom težko izbira po lokaciji, kljub temu pa v večjih mestih lahko najde tudi hišo.

V Ljubljani za sto tisoč evrov dobite kvečjemu starejše eno- ali enoinpolsobno stanovanje, je povedal Borut Vodopivec iz podjetja Dom Domis in dodal, da bolj ko se oddaljujete iz Ljubljane, novejše in večje stanovanje lahko dobite za to ceno: "25 kilometrov stran tudi že dvo- in dvoinpolsobno."

Ceneje tudi do novogradnje. Pozorni bodite na novogradnje in na to, kdo so podizvajalci. Ti kot del plačila velikokrat dobijo kakšno enoto, za nakup katere se da dogovoriti za nekoliko nižjo ceno.

Najpomembnejša ohranjenost
"Takšnih lokacij je v okolici Ljubljane kar nekaj, najzanimivejše pa so Vrhnika, Mengeš, Kamnik, Medvode in Grosuplje. Za sto tisoč evrov je tam mogoče dobiti stanovanje velikosti okoli 55 kvadratov, ki je veliko novejše kot tisto v Ljubljani," je dodal Vodopivec. "Bolj kot letnik zgradbe, v kateri je stanovanje, je pomembno, v kakšnem stanju je objekt in ali ima parkirišče. V Celju je na voljo kar nekaj nepremičnin z dobro lokacijo v bližini avtocestnega priključka in so cenejša od tistih bolj oddaljenih, a jih je kljub temu, predvsem zaradi premalo parkirišč, težje prodati," je pojasnil Milan Kos z Borze nepremičnin in dodal: "Za to vsoto dobite v Celju tudi dvoinpolsobno stanovanje starejšega letnika (okoli letnika 1974). Če so bile cene lokacij v bližini avtocestnih priključkov – v Žalcu, Šentjurju in na Polzeli – pred leti še nižje, zdaj ni več tako. Za ta stanovanja le težje najdeš kupca."

Velenje med cenejšimi mesti
Obstajajo tudi lokacije, kot sta okolica Maribora in zgornja Savinjska dolina, kjer za to ceno dobiš že majhno hišo s parcelo. V Mariboru si podobno kot v nekaterih manjših mestih  za sto tisoč evrov in manj lahko omislite 20 let staro dvosobno stanovanje. Med najcenejše lokacije pa še vedno spadajo Prekmurje in zgornja Savinjska dolina ter predel Jesenic. V Velenju so tako cene kvadratnega metra tudi že pod

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.