Magazin
68 ogledov

Starejša Metelkova, a še vedno enaka

"Mestna občina Ljubljana je obljubila, da se bo našel konkreten denar za obnovo Žurnal24 main
Alternativa. Metelkova, ki se ji v prihodnosti obeta neizogibna legalizacija, praznuje 17. obletnico.

Trg brez zgodovinskega spomina in park Osnovne šole na Metelkovi sta od včeraj do nedelje delavnica, laboratorij in razstavni prostor v enem. Metelkova mesto namreč praznuje 17. rojstni dan, ki ga bodo začinili številni dogodki.

Individualni vrhunci
"Za nekoga je lahko vrhunec to, da praznuje 17. obletnico nečesa, kar je unikum v svetovnem merilu, za drugega kakšen koncert, ki smo jih pripravili kar nekaj, za tretjega, da se ga 'vrhunsko' napije in dela probleme, za četrtega pa, da se kulturno poveseli z vsemi nami, ki 365 dni na leto dihamo za Metelkovo," je o individualnih vrhuncih praznovanja dejala Katarina Deskovič iz Gala hale.

Neizogibna legalizacija
Sicer pa se alternativni 17-letnici v prihodnosti obetajo spremembe.
"Mestna občina Ljubljana je obljubila, da se bo našel konkreten denar za obnovo dotrajanih stavb, da bomo končno dobili ustrezna dovoljenja, mi pa, da se pravno organiziramo. Sledi neizogibna legalizacija, ki pa razen več birokratskega dela ne bo posegala v programsko ali katero drugo sfero. Skratka, Metelkovo ohranjamo takšno, kot je in zaradi česar jo imate radi," je o prihodnosti dejala Deskovičeva, ki vse vabi na praznovanje obletnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.