Magazin
12 ogledov

Ste na pravem mestu ob pravem času?

Žurnal24 main
Kaj vam pomeni kariera? Je sinonim za lagodno življenje brez skrbi za finance? Ali pa gre morda za družbeni ugled in status? Razmislite, česa si želite in kaj zmorete.
Kaj bi radi postali, ko odrastete?
Kar nekaj ljudi okoli 30. leta (in več) na to vprašanje še vedno ne zna odgovoriti. Govorijo o uspehu, bogastvu in javnem spoštovanju, vendar to ni smiseln odgovor na zastavljeno vprašanje. Kaj pa vi? Kaj vam pomeni kariera? Kaj bi radi dosegli? Najverjetneje se že vzpenjate po karierni lestvici k cilju, ki ste si ga zastavili. Razumevanje sebe, svojih sposobnosti in namena svojega bivanja je ključnega pomena za postavljanje realnih ciljev v vaši karieri.

Katere so vaše prednosti in slabosti?
Niso vsi ljudje za vse. Eni imajo žilico za pisanje ali imajo morda glasbeni oziroma likovni talent, drugi so odlični govorniki in voditelji, spet drugi izjemni raziskovalci. Vsak od nas je vsaj na enem področju dober, na drugih pa žal ne – treba se je zazreti vase, iskreno pobrskati po preteklosti in sedanjosti ter odkriti pozitivne in negativne lastnosti nas samih. Odkrijte svoje potenciale in se usmerite v njihov razvoj.

Ali ste na pravem mestu ob pravem času?

Vaša lokacija je ključen dejavnik za doseganje realnih ciljev. Še tako izjemna lastnost ali talent sta brez pomena, če ju ne morete nikomur predstaviti in se tako nikamor prebiti. Postavite si realne cilje v razumnih časovnih okvirih in tako nikoli ne boste razočarani. Vsaka stvar namreč potrebuje svoj čas za realizacijo.

Kaj vas ovira na poti do cilja?
Nekatere stvari vlačimo s seboj kot prikolico, čeprav nam to omejuje gibanje. Pot do cilja pa je poleg tega še polna ovir, ki jih moramo premagovati. Za vse stvari, ki nam pomenijo v življenju, so namreč potrebni trud, energija, volja. Morda ste na napačni poti, če tako težko hodite naprej. Vprašajte se, kaj bi morali delati v tem trenutku, a tega ne počnete oziroma ali počnete v tem hipu kaj takšnega, česar ne bi smeli.

Ste srečni?

Ljudje, ki so zadovoljni sami s sabo in svojim življenjem, si običajno postavljajo bolj realne cilje in jih tudi uspešno dosegajo. Tistim, ki so nesrečni, nejevoljni in obupani, pa se dostikrat porajajo nerazumne ideje, obsojene na propad. In ker doživljajo neuspeh za neuspehom, padajo še globlje v nezadovoljstvo in depresijo ter nehote vztrajajo v začaranem krogu. Zato bodite srečni! Uživajte vsak dan posebej, kolikor se da!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.