Magazin
1480 ogledov

Ste že slišali detajle iz finalne serije Igra prestolov?

Igra prestolov
Milijoni navdušencev po svetu nestrpno čakajo na finale Igre prestolov. Prva epizoda bo predvajana v ponedeljek zjutraj po srednjeevropskem času.

Kaj morate vedeti o finalu po številu gledalcev gledalcev najbolj priljubljene HBO serije doslej?

  • Zadnja, osma serija sage, ustvarjene po knjižni seriji Pesem ledu in ognja Georgera R.R. Martina, bo imela le osem epizod - tri manj kot pa v preteklih sedmih sezonah. Prvi dve epizodi bosta dolgi 54 in 58 minut, medtem ko bodo naslednje daljše. Tretja epizoda bo dolga kar uro in 18 minut, še malenkost daljši pa bosta predzadnja in zadnja epizoda. 
  • Premiera zadnje serije bo potekala hkrati v ZDA in Evropi. Le da bo v ZDA še nedelja ponoči, v Evropi pa že ponedeljek zjutraj. Konkretno, v Sloveniji bo ura ob premieri kazala 3:00. 
  • Kako se bo saga o sedmih kraljestvih zaključila, seveda ve le peščica glavnih ustvarjalcev. Že samo snemanje je potekalo na izredno visokem nivoju tajnosti, z visokodigitaliziranimi scenami, ki niti posameznim igralcem niso dovoljevale širše slike. Naj pa bi bila po po besedah igralke Sanse Stark tokratna serija najbolj krvava doslej, z veliko bojev in nevarnosti.
  • Skupaj je bilo posnetih 73 epizod, število likov v celotni seriji pa je preseglo tisoč. Glavni liki se stalno menjajo zaradi umiranja.  
  • Na lestvici priljubljenosti spletne strani IMDB ima Igra prestolov trenutno povprečno oceno kar 9,5, kar je enako, kot poljudnoznanstvena serija Planet Zemlja 2.

Igra prestolov | Avtor: HBO HBO

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tine Bradač 22:17 13.april 2019.

    Če že nisi gledal serije, vsaj poglej na IMDB. 7. sezona je imela samo 7 epizod, prvih 6 sezon pa po 10.