Magazin
668 ogledov

Štiri pravila za popolne mini tortice

tortica Žurnal24 main
Osnova za mini torte naj bo nizka z ravnim vrhom, kremo učvrstite s sladkorjem v prahu.

"Osnova za kolačke oziroma mini torte ni enaka osnovi za mafine. Veliko bolj je namreč podobna biskvitu. Biti mora nižja in imeti ravnejši vrh, da se lahko nanjo nanese krema," pojasnjuje Metka Bokal iz Mmmetka – dreammmy cupcakes.

Osnovna je maslena krema

Kreme za okraševanje mini tort so lahko zelo različne. "Najosnovnejša je maslena: maslo, sladkor v prahu, malo vaniljevega izvlečka in mleko po potrebi. Potem so tukaj razne kombinacije – maskarpone s sladko smetano in sladkorjem v prahu, maslo in kremni sir (philadelphia) ter sladkor v prahu," dodaja.

Čvrsti zaradi sladkorja

Čvrstost se doseže s sladkorjem v prahu. "Sladkor je naravni kondenzator in še na sobni temperaturi se suši, tako da je krema vedno čvrstejša. Sama ne uporabljam ničesar drugega," sklene Bokalova.

Okrasitev

Dekoracija na mini tortah je večinoma sladkorna. "To so razni že narejeni okraski ali okraski, ki jih naredimo sami iz sladkorne mase tičino. Pri tem uporabimo še razne izsekovalce okraskov. Marcipana ne uporabljam," pravi ustvarjalka Metka Bokal, ki vse figurice izdela iz sladkorne mase tičino. "Za figurice je potrebne malo domišljije, ustvarjalnih prstov in potrpežljivosti, za vse skupaj pa veliko ljubezni, ker tako sigurno uspe, kar si želiš narediti," dodaja.

Barvila

Intenzivno barvo kreme lahko dosežete z naravnimi barvili (sokom malin, jagod, borovnic ...). "Druga možnost so jedilne barve, ki se dobijo v trgovinah s pripomočki za slaščičarstvo," pravi Bokalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.