Magazin
616 ogledov

Štiri preproste tehnike za pisanice

Tehnika: Svilene pentlje
1/9
Shutterstock
Že veste, kako in s čim boste letos barvali jajčka? Predstavljamo nekaj igrivih in predvsem pisanih idej.

Za ustvarjanje malih pisanih unikatov ne potrebujete posebne nadarjenosti, le veliko veselja do ustvarjanja in seveda urico ali dve časa. Če vam bodo pomagali otroci, še toliko bolje, pazite le, da boste delovno površino in prostor okoli nje dobro zaščitili. Za ustvarjanje predstavljenih pisanic uporabite trdo kuhana jajca.

Pisane črtice

Za to tehniko potrebujete plastični krožnik, tri ali štiri različne barve in prav toliko tanjših ali srednje debelih in krajših nitk volne. Izbrane barve kapnite na krožnik, v vsako barvo pomočite volneno nitko in jo večkrat potegnite preko jajca. Ko ste z izdelkom zadovoljni, ga pustite, da se ta posuši. Barva se na pisanicah ne bo razmazala, če jih boste sušili na malih kartonastih podstavkih.

Packe s folijo

Potrebujete enega ali več kosov aluminijaste folije in prav toliko različnih barv. Vsak kos folije najprej zmečkajte, ga nato razprite in nežno pobarvajte z želeno barvo. V folijo nato pazljivo zavijte jajce in ga nežno stisnite. Pustite nekaj minut, da se barva jajca oprime, folijo odvijte in počakajte, da se barva posuši. Nato po želji nadaljujte z drugo in tretjo plastjo barvastih pack, ki jih naredite po enakem postopku.

Pikice

Seveda jih lahko naredite s čopičem, a prav tako lepe pikice boste na jajcih z lahkoto ustvarili s pomočjo zaščitne folije z zračnimi mehurčki. Mehurčke pobarvajte z želeno barvo in čeznje povaljajte jajca. Tudi pri tej tehniki domišljiji pustite prosto pot in se poigrajte z različnimi barvami.

Svilene pentlje

So vam všeč le majhni detajli? Potem okoli jajc, pobarvanih z nežnimi pastelnimi odtenki, ali takšnih, ki ste jih pobarvali s pomočjo čebulnih olupkov, preprosto zavežite pentljo iz tankih svilenih trakov. Pentlja se lepo poda tudi k pisanicam, okrašenim s pikicami ali drobnimi cvetovi.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.