Magazin
46 ogledov

Štiri skrivnosti dobrega seksa

Nagajivost se bo vrnila v vajino spalnico. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Seks terapevki Georgia Foster in Beverley Anne Foster trdita, da je za dober seks zelo pomembno, da smo zraven tako s telesom kot dušo.

Seks terapevki Georgia Foster in Beverley Anne Foster sta prepričani, da je za dober seks zelo pomembno, da smo zraven tako s telesom kot dušo.

"Vsak lahko seksa, za dober seks pa mora sodelovati tudi vaš um," sta avtorici zapisali v knjigi Štiri skrivnosti dobrega seksa. Mednje terapevtki prištevata zapeljevanje, občutenje, predajo in refleksijo.

Zapeljevanje

Večina ljudi meni, da niso seksi, če jih kdo ne osvaja. Napaka!! Poželjivost si najprej ustvarimo v svoji glavi. Vi morate vedeti, kaj vas privlači, ne pa pričakovati od partnerja, da bo pri vas takoj sprožil spolni občutek.

Občutenje

Druga skrivnost govori o šestih čutih. Absorbirajte energijo med vami in partnerjem. Zapomnite si, kako diši, kako zveni njegov glas, kakšen je na otip in kakšen okus ima. Šest čutov ob dandanašnjem hitrem tempu življenja prepogosto kar spregledamo,a brez njih je seks dolgočasen.

Predaja

Ko se počutite dovolj varne, se partnerju predajte. Skrivnost ali dve bosta vajin odnos poglobili, vaš um bo pripravljen, vaši čuti živi. Morate se počutiti, da si želite biti tam in da sta tudi z mislimi eno.

Refleksija

Refleksija je podoživljanje izkušnje in želja po njeni ponovitvi. Če je izkušnja slaba, boste nanjo gledali negativno in je ne boste želeli znova podoživeti, zmanjšala pa se bo tudi vaša samozavest.

Ko boste osvojili vse omenjene skrivnosti, poskusite še z naslednjimi koraki in si ustvarite novo spolno podobo.

  • Ne ozirajte se na glas v glavi, ki vam pravi, da so vaša stegna debela ali da je vaša zadnjica prevelika. Dopovejte si, da ste čudoviti, in v to verjemite.

  • Preizkušanje novih stvari v postelji je lahko strašljivo, zato se s partnerjem dogovorita za kakšne neverbalne znake, ko boste želeli, da z določeno aktivnostjo preneha. To bo utrdilo vajino medsebojno zaupanje.

  • Vzemita si čas in si zapišita, kaj vas je pri partnerju privlačilo, ko ste ga spoznali. Med kupi umazanega perila in posode je zelo lahko pozabiti, kaj vam je povzročalo metuljčke v trebuščku.

  • Ne pozabite na dihanje. Ljudje pod stresom dihajo plitko. Dobra sprostitvena metoda je: globoko vdihnite, zadržite sapo za pet sekund in izdihnite. Postopek trikrat ponovite in občutite, kako se vaši živci umirjajo.

  • Vsakič ko seksate, poskusite nekaj novega. To bo vajin odnos ohranilo svež.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.