Magazin
168 ogledov

Štirje namigi za teraso

Morsko
1/4
Žurnal24 main
Najljubši kotiček za počitek in sprostitev si naredite na terasi, v atriju, na vrtu, lahko pa tudi kar na balkonu. Vzdušje popestrite z drobnimi detajli, ki bodo poletno ležernost prinesli tudi v mesto.

Morsko

Če ste zaljubljeni v obmorska mesteca, boste morski utrip na svoj košček pod soncem prinesli že s črtastimi blazinami in kombinacijo modro-belih kosov. Za prav posebno vzdušje lahko poskrbi počivalnik za dva, ki se z le nekaj potezami pospravi v veliko škatlo, seveda pa lahko uživate tudi na bolj klasičnih počivalnikih ali stolih. V vsaj en kotiček postavite korito s sivko, rožmarinom ali katero drugo mediteransko začimbo. Modrino popestrite z rožnatimi in zelenimi svečami in pisanimi lampijoni, za romantično večerno vzdušje pa potrebujete le še boljšo polovico in zgoščenko z romantično glasbo.

Piknik na terasi

Piknik namesto kosila? Zakaj pa ne! Terasa, atrij, vrt ali balkon so odličen prostor za druženje, pa tudi za sproščeno kosilo kar sredi tedna. Potrebujete le žar, razigrano vzdušje pa boste pričarali s pisanimi kozarci, skodelicami, krožniki in prtički. Letos se vse vrti okoli romantike, pisanih cvetličnih vzorcev na jedilnih setih je veliko, zgrešili pa ne boste niti z živahnimi enobarvnimi kozarci in krožniki, pa tudi takšnimi z večnim črtastim ali pikastim vzorcem. Če obožujete peko na žaru in vse, kar spada zraven, je mini zeliščni vrtiček nepogrešljiv, zelišča pa so hkrati tudi zelo lepa in dišeča dekoracija.

Pisano

Živahne barve so se preselile tudi na vrtno opremo. Počitek je lahko zelo udoben v viseči mreži ali visečem fotelju, za pridih modernosti lahko poskrbi tudi enobarven plastični fotelj. Poseben učinek lahko dosežete z igro svetlobe. Če imate možnost na vrt, teraso, atrij ali balkon obesiti visečo svetilko, vam predlagamo, da se tudi tu odločite za moderne oblike in opazne barvne odtenke. Bi imeli vse v stilu? Cvetlični ali zeliščni vrtiček urejajte s pisanimi grabljicami in lopatkami s prisrčnim nasmehom, zelišča na vrtu pa označite s tablicami.

Udoben počitek

Seveda pa za počitek ne potrebujete veliko. Tudi na balkonu si lahko uredite mini udoben kotiček. Izbiro počivalnikov prilagodite velikosti prostora, ki ga morate pred odhodom po nakupih dobro premeriti, svetujemo pa vam tudi, da preden se odločite za nakup počivalnika, v prodajalni tudi tega premerite in mere doma še enkrat preverite – vrtno pohištvo je v prodajalni lahko videti manjše, kot pa bo videti na vaši terasi, balkonu … Na še tako majhen balkon v kot postavite vsaj eno lončnico, za večji užitek pa vam predlagamo, da namesto okrasnega grmička izberete grmiček z jagodami, malinami, ameriškimi borovnicami ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.