Magazin
21 ogledov

Sto tisoč let seksa

Razstavo bo obogatil najstarejši ohranjeni kondom iz leta 1813. Žurnal24 main
Po letu 2003 si bodo ljubitelji erotične umetnosti lahko ogledali dopolnjeno razstavo o ljubezni, strasti in plodnosti.

V najstarejšem nemškem mestu Trier bo v soboto odprtje arheološke razstave z naslovom Sto tisoč let seksa. Na razstavi, zaznamovani z erotičnimi motivi, bo na ogled okoli 250 eksponatov, ki segajo v čas od prazgodovine pa vse do 19. stoletja. Obiskovalci razstave si bodo lahko ogledali eksplicitne slike na grških vazah, ki prikazujejo vse, kar je povezano z ljubeznijo, plodnostjo in seksom. Iz motivov bodo lahko ugotavljali, kaj je to srednjeveški pojem nedolžnosti, za presenečenje pa bo poskrbel ogled predmeta iz leta 1813, ki naj bi bil najstarejši ohranjeni kondom na svetu.

Omenjena razstava pomeni dopolnilo tiste iz leta 2003, ki je bila zasnovana na Nizozemskem, prvič pa prikazana v hamburškem Helms-Museumu, zdaj pa jo dopolnjuje še 50 lokalnih rimskih artefaktov. Trier je sicer mesto, ki slovi po dobro ohranjenih rimskih ostankih, kot so mestna vrata, arena in antična cerkev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.