Magazin
71 ogledov

Stroj ni kriv, če posoda ni dobro pomita

Da bo posoda dobro oprana, jo morate v stroj pravilno položiti. Žurnal24 main
Ali veste, kako pravilno zložiti posodo v stroj in koliko čistilnega sredstva uporabiti?

Za optimalno in ekonomočno delovanje pomivalnega stroja, upoštevajte nekaj dejstev, ki jih na navodilih za uporabo pogosto izpustijo.

  • Posodo zložite v stroj takoj po obroku in, če je le mogoče, vključite program za predpomivanje.
  • Preden posodo zložite v stroj, s papirjem ali vilico z nje odstranite vse grobe ostanke hrane.
  • Posodo zlagajte v stroj ali iz njega od spodaj na vzgor, torej najprej napolnite spodnjo in nato še zgornjo košaro. S tem boste preprečili, da bi se kosi posode v spodnji košari sproti umazali z ostanki hrane na posodi iz zgornje košare. Pri zlaganju posode iz stroja, pa kapljice vode, ki ostanejo na posodi v zgornji košari, ne bodo zmočile posode v spodnji.
  • Posodo na nosilce le naslanjajte in ne natikajte. Pomembno je, da vsak kos postavite tako, da se ne more premikati, kozarcev pa nikoli ne obešajte na zatiče. Vbočeno ali izbočeno posodo postavite postrani, zaradi lažjega odtekanja vode. Bodite pozorni predvsem na to, da je posoda naložena tako, da jo curki vode dosežejo in ob pomoči pomivalnih sredstv z nje učinkovito odstranijo vse ostanke hrane.
  • V košaro za pribor zložite jedilni pribor tako, da so kosi z ostrimi konicami obrnjeni z ročajem navzdol in ne obratno.
  • Ko je posoda zložena v stroj, preverite, da ne ovira vrtenja ročice za prhanje.
  • Z uporabo čistilnih sredstev nikar ne pretiravajte. Najenostavnejša je pravgotovo uporaba tablet, pri uporabi tekočih sredstvo ali sredstvo v prahu, pa količino odmerite glede na to, kako umazana je posoda.
  • Stroj obočajno nastavite na klasičen program, intenzivnega pa vključite le, če je v stroju več kuhalne posode. Kozarce, skodelice in krožnike pa pomivajte na nežnejšem programu.

Ker ni vsa posoda primerna za pomivanje v stroju, pazite, da vanj ne zlagate posode z okraski, lonce in ponve iz aluminija in bakra, plastične posode, jedilnega ali servirnega pribora z lesenimi ali keramičnimi ročaji in velikih nožev, ki lahko s pomivanjem v stroju izgubijo ostrino.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.