Magazin
27 ogledov

Študentje na pomoč študentom

"Z raznimi humanitarnimi akcijami lahko zmanjšamo število prizorov, kot jih kaže Žurnal24 main
V mariborskem kinu Udarnik bo mogoče kupiti slike in kiparska dela na temo revščine in socialne izključenosti.

Mariborska študentska organizacija, ki dogodek organizira, bo sredstva namenila Solidarnostnemu skladu, v katerem se zbira denar za socialno in študijsko pomoč mariborskim študentom. "Evropska unija je ena od najbogatejših regij na svetu, a kljub temu 17 % Evropejcev nima dovolj sredstev za preživetje in si ne more privoščiti osnovnih dobrin," so zapisali v sporočilu za javnost. "Z dobrodelno dražbo želimo preprečiti, da bi bili tudi mladi prisiljeni početi tovrstna dejanja. Plastični lonček v paketu predstavlja simboliko za beračenje in edini vir preživetja za preveliko število ljudi."

Za nakup bodo na voljo dela študentov iz vsega sveta, ki bodo v Mariboru med 8. junijem in 8. julijem ustvarjali v okviru Mednarodne študentske konference SCiM (Student Conference in Maribor). Dražba bo potekala v sredo, 7. julija 2010, ob 18. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.