Magazin
17 ogledov

Študentska igra in ples na bolonjski način

Tako so plesale dijakinje v prejšnjih predstavah. Žurnal24 main
V dvorano Union prihaja plesna predstava študentov, namen katere je predstaviti kritičen pogled na bolonjski sistem.

Naslov predstave je Trip za tri: smer Bolonja. Za ekipo je že več tovrstnih predstav v nekaj letih: vse se je začelo na Gimnaziji Bežigrad, kjer so dijaki naredili predstave Just Fun.

Naslednje leto je sledila predstava Gaudeamus Egotur, ki je govorila o njihovem pogledu na gimnazijo ter maturo, nato pa še TripZa.3. Temu je sledil "zrelostni izpit" oziroma matura večine nastopajočih, ki so odšli na študij različnih smeri in se letos znova združili ter še dodatno okrepili za novo predstavo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Ker nam je mar"
Prva predstava bo 17. novembra, cena karte je pet evrov. Izkupiček od predstave bo namenjen fundaciji Študentski tolar, ki ki skrbi za financiranje študija socialno ogroženim študentom. "Ker nam je mar," pove ena od vodij projekta, Vanči Žorž.

Gre za študentski vidik
Za predstavo pravi, da ne bo ravno "raztrgala reforme", njen namen je bolj opozoriti na mnenje študentov: "Tema predstave je prikaz sprememb, ki jih je v naše študentsko življenje vpeljala bolonjska reforma. Prikazati želimo, kako se študentje počutimo v sedanjem sistemu, kaj pogrešamo, kaj nam je odveč in kaj se nam zdi zgrešeno. Razlike prikazujemo preko realnega primera treh kolegov, ki se odločijo, da se odpravijo v tujino obiskati prijatelje. Ti namreč tam študirajo in ne morejo prehvaliti študija v tujini."

Ples je boljši od okroglih miz
Tretje predstave so se lotili na pobudo resorja za študijsko problematiko na ŠOU. "Želeli smo predstaviti drugačen način izražanja kritike in našega pogleda. Na študentski način, na zabaven in predvsem ustvarjalen. Zakaj bi organizirali okrogle mize, če lahko ustvarimo plesno predstavo," še pravi Vanči Žorž.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.