Magazin
26 ogledov

Supersvetovljanski Supermodel

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Supermodel Slovenije je tako svetovljanski, da bi bila za žirijo verjetno preveč zaplankana celo Tyra Banks.

Če ne drugega, Supermodelu Slovenije, v katerem naj slovenski model od ponedeljka išče “ženska” televizija Pop Brio, ne moremo očitati zaplankanosti. Nasprotno, oddaja je tako svetovljanska, da bi bila za žirijo verjetno preveč kmetavzarska celo Tyra Banks, manekenska mama resničnostnih supermodel oddaj. Da zaplankanosti v tej oddaji ne bo, svetovljanski stilist Sašo Radovič, supersvetovljanski fotograf Matjaž Banič in nonplusultrasvetovljanska ekspertka Nika Urbas, ki stilistično obdela še tujke, ki jih “en face” stresa pred dekleti, poudarjajo v vsakem kadru, “a ste ready” voditeljica Danaja Vegelj pa je poudarek že sama zase. O njeni svetovljanskosti namreč dovolj zgovorno pričajo supermoderna oblačila, v katera je ujeta, pri čemer se bojim le, da se bo, če se bo hotela preseči, v naslednjih oddajah začela oblačiti v plastiko, papir in biološke odpadke.

Modeli. Po vseh pravilih resničnostnega šova izbrane punce, ki so šele komaj dobro pognale, pa so tako ali tako zgodba zase. Nekaj neškodljivih tekmovalk je tam zato, da čim prej izpadejo, rahla debeluška zato, da se bo v svoji koži odlično počutila, favorizirana grda račka zato, da se bo preobrazila v laboda, altruistična lepotička zato, da bo igrala dežurnega psihiatra, samozadostna afna pa zato, da bo delala zdrahe. Naj bodo v oddaji iz tega ali onega razloga, pa vse prav dobro vedo, kaj je treba v njej početi: točiti solze, hvaliti žirijo in kritizirati sebe, pri tem pa nujno prisegati, da bi za manekenstvo naredile vse. Ampak res vse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.