Magazin
24 ogledov

Sveti lutkovni kralji

Festival Koledovanje in koledniški običaji je namenjen otrokom od tretjega leta Žurnal24 main
Mini teater. Januarja koledniški festival in premiera, aprila še akademija.

Sveti trije kralji bodo prestolnico obiskali dva dni pozneje, kot je zapisano na koledarju, in ostali ves konec tedna – kot lutke na mednarodnem festivalu Koledovanje in koledniški običaji, na katerem se bodo v treh dneh predstavila gledališča iz Slovenije, Litve, Belorusije, Armenije, Poljske, Češke, Slovaške in Madžarske.

Srednjeveško in sodobno

Raziskovanje slovenske biblične tradicije je z raznimi delavnicami tematsko potekalo že od junija do septembra, januarski sklepni del pa bo danes poleg

Gre za festival, ki lahko postane pravi biser.
Robert Waltl, vodja Mini teatra

koledniške razstave poljskega umetnika odprla češka lutkovna predstava o angelčku Tončku, ki mora Jezusa obvarovati pred električnimi kabli, letali in hudičem. Poleg predstav bo festival še muzikalen, jutri bosta s srednejveško glasbo nastopila Ljoba Jenče in Janez Jocif, v soboto pa Katalena. Ob lutkah na odru bo na sobotnem simpoziju tudi strokovno govora o lutkah, v nedeljo ob 18. uri pa bo koledniški konec tedna sklenil Robert Waltl z lutkami in predstavo Osel Nazarenski.

S koledovanjem se Mini teatrovo leto šele začenja. Nadaljevala ga bosta torkova premiera kolažiranega preformansa Ma and Al z Markom Mandićem in Senko Bulić, aprila pa Lutkovna nomadska akademija, ki bo v Sloveniji v treh predstavah združila potujoče lutkovne delavnice iz Armenije, Belorusije, Češke in Hrvaške. Na kratko torej, kot dogajanje v Mini teatru povzema Mandić: "Začetek januarja: jezikovno široko!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.