Magazin
233 ogledov

Svinjski kotleti

meso Shutterstock
K svinjskim kotletom v omaki odlično teknejo široki rezanci. Dober tek!

Sestavine:

  • 6 svinjskih kotletov
  • sol
  • maščoba
  • 200 g čebule
  • 40 g moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 60 ml belega vina
  • 2 kisli kumarici
  • 2 čajni žlički kaper
  • 2 čajni žlički gorčice
  • ščepec sladkorja
  • peteršilj (drobno sesekljan)

Priprava:

  • Kotlete najprej potolčemo, jih na robovih zarežemo, solimo, povaljamo v moki in na obeh straneh na maščobi popražimo.
  • Drobno sesekljano čebulo popražimo na isti maščobi, na kateri smo pražili kotlete, zgostimo z moko in dodamo paradižnikovo mezgo. Vse skupaj še malo popražimo.
  • Nato prelijemo z vinom in dodamo pol litra vode. Dodamo kotlete in vse skupaj dušimo. V omako primešamo narezane kumarice, kapre, gorčico, sladkor in peteršilj.

Več mesnih jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.