Magazin
38 ogledov

Tajci si vrtajo po nosu

Tajci, Tajska Shutterstock
Pred počitnicami se pozanimajte o bontonu v tujini. Tajci si menda vrtajo po nosu, Kitajci upajo, da boste pustili kaj na krožniku, Iranci pa ne marajo palca.

Bonton pri kosilu

Vietnamce lahko užalite, če po obroku v skodelici pustite palčke, opozarjajo pri vodiču Lonely Planet. Kitajci bodo menili, da so vam dali premajhno porcijo, če boste obrok pojedli do konca.

Smeh in vrtanje po nosu

Na Japonskem si med smehom zakrijte usta, sicer bodo vaši gostitelji menili, da ste bodisi vzvišeni bodisi nerazgledani. Če si bo na Tajskem vaš sogovornik začel vrtati po nosu, ne pomeni, da je pacek, saj je pri njih to običajno, sprejemljivo in celo higienično.

Pozdrav in slovo

Japoncu se pri pozdravu vedno priklonite, prav tako, ko se želite zahvaliti, svetujejo pri Lonely Planetu. Ko se poslavljajte, mahajte, dokler bodo gostitelji mahali vam.

Nevljudno in vulgarno

V Braziliji boste videti zelo vulgarni, če boste sklenili palec in kazalec, kot bi želeli gestikulirati okej. Prav tako odobravanja ne smete kazati z vzdignjenim kazalcem v Iranu, saj bi to pomenilo isto, kot če bi pri nas pokazali sredinec. Enak nesporazum se lahko zgodi v Veliki Britaniji, če boste z dlanjo, obrnjeno proti telesu, kazali združena kazalec in sredinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.