Magazin
200 ogledov

Tašča na obisku (21. del)

null Žurnal24 main
Verjetno ni hujše nadloge od tašče na obisku, če se seveda z njo ne razumete najbolje.

No, Janez se s svojo niti slučajno ni. Da bi bila zadeva še hujša, je prišla kar za cel vikend.

"Cel vikend??!" je poskočil Janez, ko mu je Darinka povedala veselo novico. "Pa kaj misli, da je prišla v toplice ali kaj?"

"Pomiri se Janez. Niti vedel ne boš, da je tu. Sicer pa kje naj bosta z očetom, ko pa jima doma belijo?"  "Zaradi mene gresta lahko tudi v katakombe," je bil še vedno hud Janez. Vseeno pa se dejstva, da bo dva dni živel s taščo, nikakor ni dalo spremeniti. Sedel je v sobo za mizo in si na listič pisal, kaj vse bo počel ob katerih urah, da mu le ne bo treba biti doma. Sicer bi šel lahko pomagat selit stanovanje nekemu kolegu, a je potem že raje s taščo.

Kolega je imel v stanovanju same težke reči, vse iz masivnega lesa in drage, še televizija bi šla komajda v kombi. Ne, raje si bo izmislil kaj drugega. Ker je Darinka vedela, kako zelo nervozen je zaradi njene mame, ga je sklenila malce pomuckati. Sedla mu je v naročje, ga poljubljala in mu za zvečer obljubila prijetno masažo.

Povsod!

Vsaj nekaj dobrega zaradi Tašče, je pomislil. Potem pa je že prvi dan doživel hladen tuš. "Še vedno gledaš tega bebca?" je slišal taščin glas v kuhinji. "Mamaaaa??!"

Kaj mama? Če bi bilo po mojem, bi danes imela čednega in sposobnega Valentina, ki bi skrbel zate od spredaj in zadaj, ne pa nesposobnega idiota, ki cele dneve preleži. Janezu je pritisk ušel iz nadzora in besede so prehitele njegove misli. "Če pa bi bilo po moje, bi ti danes spala v pasjem zavetišču ali pa na Žalah," je zarohnel. Nato je nastala smrtna tišina, vprašanje pa je bilo, kako bodo preživeli do ponedeljka. Janez se je ves dan izogibal čarovnici, za katero je moral pošteno priznati, da je kljub svojim letom še vedno vredna kakšnega mlajšega trdega tiča, a on je enostavno ne bi mogel, pa če bi ga na kolenih prosila.

Tasta niti slišati ni bilo, sicer pa je še takrat, ko se je oglasil, samo rekel: "Ja, lahko, bom, takoj …" in podobno. Skratka copata na kvadrat. Končno je prišel večer in Darinka je v silno zapeljivi nočni opravi legla k razburjenemu možu. Ta je še vedno igral veliko bolečino, a je Darinka takoj vedela, na kateri gumb je treba pritisniti, da se sprosti. V njeni roki je njegov korenjak z veseljem vstal in se ji nastavljal. Kmalu sta se že gnjavila in vzdihovala, vsake toliko pa se je oglasila Darinka in opozorila, da morata biti bolj tiha. "Ni treba!" se je zaslišalo s hodnika. "Saj je itak tako kot v živalskem vrtu. Parita se kot pohotna pavijana," je zaključila Janezova tašča, ki je ves čas očitno stala zunaj z ušesom prilepljena na vrata.  

"Če bi odprl vrata, bi verjetno dobila kljuko v usta, ne?!," je skočil Janez. Tiček mu je zlezel skupaj in imelo ga je, da bi staro zagrabil za lase ter vrgel na cesto. Potreboval je nekaj minut, da se je vsaj malce umiril, nato pa je vstal in

 

krenil iz spalnice. "Kam pa greš," je zaskrbelo Darinko. "Zadavit zmaja," je odvrnil Janez. Darinka se je seveda prestrašila za mater, a je nato Janez s kazalcem pokazal na svoje mednožje. "Aha, tega zmaja?" Bil je še vedno besen, a takoj krenil k školjki, saj ga je že pošteno tiščalo. Naciljal je luknjo z vodo in vsaj v nečem tisti dan užival.

 

Pa ne za dolgo. "Prasec," je zaslišal za seboj. Nemogoče, a resnično. Tašča je v spalni srajci stala pri umivalniku za njegovim hrbtom. Ni je opazil, ker je tako hitro vstopil, ona pa ni zmogla dovolj hitro odpreti svojih žaljivih ust. Tako se je prestrašil, da se je s tičem vred obrnil proti njej in ji zmočil spalno srajco, ona pa je pričela vreščati na ves glas. V trenutku je priletela Darinka, za njo še njen oče in skupaj sta lahko le odprtih ust strmela v Janeza, ki je s tičem v roki gledal proti tašči, ta pa si je z rokami pokrila usta in gledala mokro spalno srajco. Videti je bilo, da je Janez imel dovolj njenih žaljivk, šel za njo v kopalnico in jo enostavno zalil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.