Magazin
3 ogledov

Teden, posvečen knjigam

Do 24. aprila bodo na Trgu francoske revolucije v Ljubljani potekali že 14. dnev Žurnal24 main
V Ljubljani se bodo dopoldne začeli 14. slovenski dnevi knjige, ki bodo pod geslom Knjiga v areni življenja? potekali na Trgu francoske revolucije in ne več v parku Zvezda.

Na trgu bo poleg s knjigami obloženih stojnic potekal bogat spremljevalni program, dogodki v organizaciji Društva slovenskih pisateljev bodo tudi na drugih lokacijah. Zbrane bralce bodo po napovedih organizatorjev na slavnostnem odprtju nagovorili predsednik Republike Slovenije Danilo Türk, ministrica za kulturo Majda Širca, ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik Društva slovenskih pisateljev (DSP) Slavko Pregl.

DSP bo ob tej priložnosti v sodelovanju z revijo Sodobnost podelilo nagradi za najboljšo kratko zgodbo in esej. Za glasbeni del bodo poskrbeli Vesna Zornik, Boštjan Narat in Polona Janežič, polovica zasedbe Katalena. Ob celodnevnem knjižnem sejmu, ki bo potekal do 24. aprila, bo knjige mogoče kupiti s popustom.

Dopoldanski del na osrednjem prizorišču je že tradicionalno namenjen najmlajšim, saj bodo tedaj na vrsti nastopi pravljičarjev, lutkovne predstave in nastopi učencev glasbenih šol. Odrasli bodo lahko vsak dan ob 16. uri ob odprtem odru prisluhnili predstavitvam založb in avtorjev. Ob večerih bo prizorišče preplavila glasba. Slovenski dnevi knjige že več let niso več omejeni le na Ljubljano, temveč potekajo v vseh večjih slovenskih krajih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.