Magazin
1595 ogledov

Tekma kandidatov: Ženske odvzele vse možnosti moškim

Bojan Puhek.
Dlje kot do sedmega vprašanja ni šlo

V včerajšnji posebni dobrodelni oddaji Milijonarja so do možnosti, da se pomerijo v kvizu prišle samo ženske. Med šestimi kandidati so bile tri in vse tri so imele hitrejše prste kot moški. 

Glede na zasnovo oddaje je treba imeti, če želiš na vroči stol, poleg pravilnega odgovora, tudi hitre prste. 

Kje je Waterloo?

V prvi igri je bila najhitrejša kandidatka Desusa, direktorica Slovenske filantropije, Tereza Novak. Zalomilo se ji je pri šestem vprašanju "V kateri državi se nahaja Waterloo, kraj Napoleonove zadnje bitke?".  Odgovor "v Angliji" ni bil pravilen, saj je Waterloo v Belgiji. Novakova je dobitek 300 evrov je namenila projektu Starejši za starejše ZDUS.

 | Avtor: Bojan Puhek Bojan Puhek

Klic v sili: svetovali so ji napačno

Pravnica Dominika Švarc Pipan, kandidatka SD je pri sedmem vprašanju izkoristila "Klic v sili", a vseeno odgovorila napačno. Na vprašanje "V kateri sosednji državi živi največ Slovencev" je Pipanova po klicu v sili odgovorila na Hrvaškem, največ Slovencev pa živi pri sosednjih Italijanih. Dobitek 300 evrov je namenila humanitarnemu društvu Upornik.

 | Avtor: Bojan Puhek Bojan Puhek

Odgovor bi bil pravilen

Na vroči stol se je uspelo prebiti še Jasni Ružicki. Kandidatki LMŠ se je prav tako zataknilo pri sedmem vprašanju, ko je, ker ni bila prepričana o pravilnem odgovoru, odstopila. Ko je kasneje za šalo ugibala, se je izkazalo, da bi bil odgovor na vprašanje, koliko je staro najstarejše kolo, ki so ga našli na Ljubljanskem Barju, pravilen. Dobitek 400 evrov je namenila Humanitarnemu zavodu VID iz Kranja.  

 | Avtor:

Dobrodelni tudi kandidati

Tudi moški predstavniki v posebni dobrodelni oddaji Milijonar so, čeprav jim ni uspelo priti na vroči stol, darovali nekaj denarja v dobrodelne namene. Lojze Peterle (kandidat NSi) je Slovenski karitas daroval 1.000 evrov, Davorin Kopše (kandidat SDS/SLS) je Zvezi paraplegikov Slovenije namenil 50 evrov, Lovro Centrih (kandidat Levice) pa je Zvezi prijateljev mladine Slovenije namenil 300 evrov.

 

Komentarjev 1
  • leonardo 08:31 24.maj 2019.

    Ja, gledal! Pri hitrih prstih je ostal zunaj! Na vpreašanje, ki bi ga moral vedeti vsak, ki sedi v Evropskem parlamentu, je ostal zunaj. Sploh ni odgovarjal ali ni znal? Mogoče pa se je bal, da bi moral na stol ...prikaži več in pokazati kakšno splošno izobrazbo ima? Seveda kdo drug kot Peterle?