Magazin
54 ogledov

Telečji zrezki z listnatim ohrovtom

Naj bo zdravo in dobro! Žurnal24 main
Tokrat si privoščite zdravo kosilo, ki vsebuje samo 10 g maščob. Vzemite si nekaj časa in uživajte v dobri hrani in izbrani vinski kapljici.

Telečje zrezke tokrat naredite z veliko zelenjave in nekaj krompirja.

Sestavine (za dve osebi):

  • 500 g listnatega ohrovta
  • 400 g krompirja
  • 1/2 sladivke (sweetie)
  • 2 telečja zrezka
  • 3 čebule
  • 4 žličke sončničnega olja
  • jodirana sol
  • sveže zmlet beli poper
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici ovsenih kosmičev

Priprava:
Najprej dobro operite ohrovt in potrgajte liste s stebel. Nasesekljajte jih, potem pa olupite še čebule in jih narežite na kolobarje. V ponvi segrejte eno žličko olja in na njem popražite tretjino čebule in ohrovt. Nato ohrovt posolite in popoprajte. Temu dodajte juho in ovsene kosmiče ter dušite približno pol ure.
Krompir olupite in ga drobno narežite. Nato ga približno petnajst minut pecite na dveh žličkah olja. Vmes ga večkrat obrnite in mu po desetih minutah dodajte še preostalo čebulo in skupaj začinite.
Olupite sladivko in izločite rezine med notranjimi kožicami. Oplaknite oba zrezka in ju dobro obrišite. Nato ju specite v teflonski ponvi ter ju začinite. Pečena zrezka poberite iz ponve in shranite na toplem. Na preostali maščobi v ponvi približno eno minuto dušite rezine sladivke. Jed razdelite na krožnika.

Po želji lahko kosilu dodate še kakšno drugo zelenjavo ali pa ohrovt zamenjate s špinačo.

Veliko gurmanskih užitkov!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.