Magazin
71 ogledov

Telovadba na letalu

Razgibajte se in polet bo manj naporen. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Letenje ni med najprijetnejšimi opravki. Že samo ves čas ista drža in malo prostora naredita svoje. A tudi strogo prikovani na sedež letala se lahko razgibate.

Naredite nekaj preprostih vaj, kakšne se spomnite še sami in z letala boste stopili vsaj malo manj utrujeni in sitni. Med zelo dolgim poletom se miganja lotite čim pogosteje.

Zavrtite gležnje. Stopala naj bodo deset centimetrov nad tlemi. Z enim stopalom 15 sekund krožite v smeri urinega kazalca, z drugim hkrati krožite v nasprotni smeri urinega kazalca. Nato smeri zamenjajte.

Prsti, pete, prsti, pete ... Pete naj bodo na tleh, prste dvignite kolikor mogoče visoko, tako da jih potegnete proti sebi. Nekajkrat ponovite. Nato stopala za nekaj sekund položite plosko na tla. Za konec dvignite pete, prsti in sprednji del stopala pa naj ostanejo na tleh. Nekajkrat ponovite.

Dvignite koleno. Sedite vzravnano, roke naj počivajo na naslonjalih za roke. Počasi za 15 do 20 centimetrov dvignite eno koleno in ga dvignjenega zadržite nekaj sekund. Nekajkrat ponovite, nato vajo naredite še z drugo nogo in z obema naenkrat.

Koleno, prsi, koleno, prsi. Nagnite se rahlo naprej. Z rokami objemite levo koleno, ga potegnite k prsim in položaj zadržite deset do 15 sekund. Naredite deset ponovitev, nato vse skupaj naredite še z desno nogo.

Masirajte meča. Stopala naj plosko počivajo na tleh, trebuh potegnite noter. Nekoliko se nagnite naprej in z dlanmi drsite po mečih od kolen do gležnjev.
Nekajkrat ponovite in stopnjujte pritisk dlani na meča.

Iztegnjeni dvig. Iztegnite noge pod sedež pred vami, nato pa izmenično ali hkrati dvigujte iztegnjene noge – pač le toliko, da se goleni nežno dotakneta dna sprednjega sedeža. Nogo (ali obe) v dvignjenem položaju zadržite nekaj sekund. Nekajkrat ponovite.

Trebuh noter. Sedite vzravnano in trebuh močno potegnite noter. Zadržite nekaj sekund. Nekajkrat ponovite.

Zavrtite rame. Sedite vzravnano, a bodite nagnjeni le toliko naprej, da lahko razgibate ramena – gor in dol, naprej in nazaj ... Končajte s kroženjem naprej in nazaj.

Uho k rami. Rame sprostite, nato pa glavo nagnite najprej na eno in na drugo stran, tako da uho kar najbolj približate rami. Naredite deset ponovitev.

Zavrite zapestja. Komolci na počivajo na naslonjalu za roke, podlaket nekoliko dvignite in krožite z zapestji.

Na sprehod. Med dolgim poletom čim večkrat vstanite in se malce sprehodite.

Keglajte. In nenazadnje – Keglove vaje, ki so namenjene krepitvi mišic medeničnega dna (gre za mišice, ki se krčijo pri orgazmu) lahko izvajate kjerkoli. Za nekaj sekund stisnite mišice, s katerimi nadzirate uriniranje, in vajo ponovite vsaj desetkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.