Magazin
280 ogledov

Test: Kako samozavestni ste?

Žurnal24 main
Samozavest pomeni, da ima človek zaupanje vase in v svoje odločitve. Pomeni, da se dobro počuti svoji koži in je srečen. Ste zadovoljni in srečni tudi vi? Preverite še s testom.
Začnite delati na svoji samopodobi.
Vaša samozavest je ''kriva'' za vtis, ki ga pustite na prvem srečanju – ali naj vam zaupajo ali ne? Ste zadovoljni sami s sabo in se imate radi? Menite, da ste vredni spoštovanja in ljubezni ali se vidite v popolnoma drugačni luči? Vas morda napake, ki ste jih zagrešili v preteklosti še vedno preganjajo in si jih kar ne morate odpustiti in zaživeti v miru? Če je temu tako, potem je skrajni čas, da začnete delati na sebi in na svoji pozitivni samopodobi.

Bodite fit

Telesna vadba očisti možgane, prevetri um in poživi pljuča. Poveča moč, vrača oziroma krepi energijo in zmanjšuje stres, jezo ter frustracije. Poleg tega redna telesna dejavnost prispeva k lepšemu videzu, ki je izjemno pomemben za pozitivno samopodobo. Če boste fit, polni življenjske energije, sproščeni in nasmejani, boste privlačnejši in učinkovitejši. Zaradi vsega tega pa tudi samozavestnejši!

Spoznajte se
Biti samozavesten pomeni, da se lahko zanesemo sami nase. To pa lahko naredimo, če sami sebe dobro poznamo – če vemo, kdo smo (s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi) in kaj lahko dosežemo. Pomembni lastnosti pri samozavesti sta zaupanje in samospoštovanje. Kar pogumno se podajte na pot doseganja zastavljenih ciljev.

 

Preberite še:

Spoštujte se
Samospoštovanje je občutek biti vreden vseh dobrih stvari v življenju, kot so na primer sreča, zdravje, bogastvo in kakovostni medsebojni odnosi. Gre za pozitiven občutek o samem sebi in trdno prepričanje, da vam bo uspelo narediti vse, za kar se odločite.

  • Zato si priznajte svoje napake in jih poskušajte odpraviti!
  • Spoštujte in cenite se zaradi svojih dosežkov.
  • Predvsem pa se imejte radi in poslušajte svoje srce.

Rešite TEST in ugotovili boste, kako samozavestni ste . Pa ne samo to – dal vam bo tudi idejo, na katerih področjih lahko svojo samozavest še izboljšate .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.