Magazin
67 ogledov

Test: kako seksi je vaš stil?

Veste, kje je meja pri službenem oblačenju? Žurnal24 main
Čeprav smo v obdobju tako imenovanega sloga business casual, mnogi menijo, da pete, mini krila in bluze z dekoltejem niso primerni za v službo.
''Business casual''
Poslovni slog, ki ga pojmujejo tudi business casual, je z drugimi besedami malo bolj sproščena oblika dnevnega formalnega oblačenja, ki dopušča tudi izbiro bolj športnih kosov oblačil. Ženske – stroge temne kostime s krilom in bluzo lahko nadomestite z bolj sproščenimi kosi oblačil (hlače, majice, topi, obleke), predvsem pa brez problema lahko uporabite živahnejše barve in nekoliko bolj domiselne modne dodatke! Seveda, nikar ne pretiravajte s sproščenostjo. Vaše vodilo naj bo: Manj je bolje. Za moške je – v skladu s tem slogom – primerna nekoliko manj formalna obleka, ki je bolj sproščenega videza in na primer v bež ali različnih rjavih odtenkih. Dobrodošle pa so kombinacije z nenavadnimi kravatami ali živobarvnimi srajcami.

Poudarjanje seksapila – da ali ne

Številni mediji ženske nagovarjajo, naj pri svojem oblačenju poudarijo svoje obline, ženstvenost in seksapil, a raziskave kažejo, da je za poslovne ženske na višjih (predvsem na vodstvenih) položajih bolje, da se držijo nekoliko bolj neopaznega in tradicionalnega oblačenja, če želijo obdržati avtoriteto in spoštovanje sodelavcev in podrejenih. Zaradi neprimernega oblačenja vas poslovni partnerji lahko celo diskreditirajo.

Kje je meja?

Kaj sestavlja primerno oziroma sprejemljivo (celo konformno) oblačenje, se močno razlikuje od podjetja do podjetja, od enega urada do drugega, celo od oddelka do oddelka. Ponekod bolj sprejemajo golo kožo kot drugod. Spet drugje za svoje zaposlene predpišejo način oblačenja. Dosti pa je podjetij in ustanov, kjer na področju oblačenja veljajo nepisana pravila. V takih primerih se je najbolje zgledovati po tistih, ki so že dalj časa zaposleni tam. Lahko pa že a priori za službene obveznosti izberete bolj umirjene in nevtralne kroje in tone oblačil. Tako zagotovo nikoli ne boste udarili mimo!

Samostoječe nogavice so seksi, a neprimerne za službo!  ©iStockPhoto

 
Strogo prepovedano!
Popolnoma neprimerne za karšnokoli delovno mesto so mrežaste hlačne ali samostoječe nogavice in zelo kratka mini krila – še posebej, če so usnjena. Pregloboko izrezane bluze, majice, obleke ali topi lahko dajejo vtis cenenosti – še sploh, če jih nosite brez nedrčka. Če delate s strankami, odsvetujejo tudi nošenje džinsa, majic s tankimi naramnicami in topov, ki puščajo odprt hrbet. Neokusno pa delujejo vse prosojne ali mrežaste majice in topi. Na delovnem mestu se je priporočljivo izogibati še hlačam z nizkim pasom, saj tangice, ki kukajo izza pasu, nikakor ne govorijo v prid vašemu položaju in statusu.

Test – kako seksi se oblačite?

Kako seksi se oblačite vi? Nenehno in povsod poudarjate svoje obline in pošiljate naokrog seksi vibracije ali pa ločite položaje, v katerih se je treba obleči bolj konservativno, od teh, kjer svoji domišljiji lahko daste prosto pot? Če vas zanima, kako seksi slog imate, kliknite na test , ki smo ga našli za vas.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.