Magazin
143 ogledov

Testenine s paradižnikom

Okrasite jih z blanširanim ali svežim češnjevim paradižnikom. Žurnal24 main
Preproste in hitro pripravljene testenine s paradižnikom in olivami so odlična rešitev za vse tiste, ki vam za pripravo kosila zmanjkuje časa.
Potrebujete:
  • 600 g testenin,
  • 500 g paradižnika (navadnega ali češnjevega),
  • 15 črnih oliv,
  • 100 g parmezana,
  • 7 žlic olivnega olja,
  • mali rdeči čili,
  • vejico origana,
  • vejico bazilike.

Priprava:
  • V posodi zavrite vodo za blanširanje paradižnika. Če boste testenine pripravili z navadnim paradižnikom, vse paradižnike na hitro potopite v krop, jih olupite, odstranite seme, nežno ožemite in narežite na drobne koščke. Če boste pri kuhi uporabili češnjeve paradižnike, jih blanširajte le dve tretjini, eno tretjino pa prihranite za okrasitev. Testenine pa lahko pripravite tudi z že pripravljenimi pelati – tudi te narežite na drobne koščke.
  • Olive razkoščičite, čili pa razpolovite, odstranite semena in ga drobno sesekljajte.
  • V posodi segrejte tri žlice olja, nanj stresite narezan paradižnik, razkoščičene olive in sesekljan čili. Posolite in počasi kuhajte, da se paradižnik razpusti, omaka pa zgosti. Po potrebi občasno prilijte žlico vroče vode.
  • Pristavite vodo za kuhanje testenin, ko zavre jo posolite, dodajte nekaj kapljic olja in vanjo stresite testenine. Skuhajte jih al dente.
  • Polovico parmezana naribajte, origano in baziliko drobno sesekljajte.
  • Kuhane testenine odcedite in stresite k paradižniku. Prilijte preostalo olivno olje, nariban parmezan, sesekljano baziliko in origano, ter dobro premešajte.
  • Pripravljene testenine servirajte na tople krožnike, čeznje naribajte preostali parmezan in jih okrasite s češnjevim paradižnikom.

Dober tek!
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.