Magazin
33 ogledov

The Sims 3

1/11
Žurnal24 main
Ena najpopularnejših iger vseh časov je spet v Sloveniji. Tokrat njena tretja različica.

Na igro me je opozarjal moj sin, ki že nekaj let igra prvo in drugo različico – najraje na PC-ju. Nekako se igre na Playstationu niso obnesle. Prav tako tudi različica za PSP ni pritegnila širše javnosti. Tako sva se odpravila v trgovino, kjer sva srečala prijatelja, režiserja Marka Naberšnika, ki je prav tako domov odnesel svoj izvod igre. Strastno je razložil, kako mu je igra s svojimi smešnimi liki že pred časom segla v srce in da jo igra, kadar le utegne.

 

OCENA: 10/10

Prvi vikend se je igra prodala v 2000 izvodih, kar je absolutni rekord na slovenskem trgu. Številka potrjuje dejstvo, da je to najuspešnejša igra vseh časov. Kupujejo jo stari in mladi, moški in ženske. Najnovejša različica spodbuja kreativnost uporabnikov. Simčka – junaka, ki ga uporabnik ustvari v igri – je mogoče do potankosti oblikovati. Izberemo lahko različne postave, oblike obraza, oči, nos, pričesko, barvo las …

 

PLATFORMA: WINDOWS in MAC OS

Novost je oblikovanje značaja. Uporabnik lahko izbere nekaj značajskih potez, ki vplivajo na vedenje simčka. Izbere mu tudi življenjski sen in se odloči, ali mu ga bo pomagal doseči ali ne. Iz prejšnjih delov je že znano oblikovanje lastne hiše in vse notranje opreme. Tokrat je soseska bolj interaktivna, simček pa ni vezan le na svojo parcelo. Ravno to je najbolj razveselilo mojega sina, da se končno lahko giblje, kjer ga je volja. Že po nekaj dneh je dobil tudi podmladek, kar je včasih vzelo celo večnost igranja. Škoda je le, da so kakšni dodatki, ki so res dobri, dosegljivi samo z doplačilom. Tudi brez dodatkov pa vas bo igra držala pred zaslonom mesece in mesece, saj je njena struktura zelo kompleksna.

 

V svetu je bilo do danes prodanih več kot sto milijonov izvodov igre Sims, v Sloveniji pa več kot 75 tisoč kosov. Kljub recesiji prodaja računalniških in videoiger vztrajno raste tudi v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.