Magazin
5709 ogledov

Tilen Lotrič se je soočil s svojim največjim strahom

Tilen Lotrič Anže Petkovšek
Priljubljen slovenski pevec ima to fobijo.

Tilen Lotrič, priljubljen slovenski pevec, ki ga je publika leta 2018 prvič spoznala na tekmovanju Slovenija ima talent, je za Žurnal24 priznal, da se boji kač. Glede na to, da se bliža tradicionalni Žurnalov Festival za ljubitelje živali, smo se odločili, da simpatičnega mladeniča, ki je postal tudi ambasador našega festivala, soočimo z njegovim strahom. Odpeljali smo ga v neuradno zavetišče Čudežne zverinice na Bled, kjer nas je sprejela nasmejana lastnica Nika Leben.

Čeprav vedno nasmejan in sproščen, je bilo ob vstopu v prostor s kačami opaziti njegovo nervozo. Povprašali smo ga, kako se počuti, ko gleda vse te kače, pajke in njim sorodne žuželke. "Dokler so v kletki, se počutim fenomenalno," je duhovito odgovoril 24-letni glasbenik. 

 

Navihanosti je bilo kaj kmalu konec. Odprla so se vrata terarija, Nika pa je Tilnu v roke položila kačo. "Malo me je strah. Čutim, da se mi je povišal srčni utrip. Malce sem poten po čelu, ampak saj verjetno to ne bo dolgo trajalo, kajne?" Očitno je Nika videla, da Tilnu postaja vse prijetneje v družbi kače, zato mu jo je nadela kar okoli vratu. "Najbolj grozna mi je misel, da te lahko zadavi ali ugrizne. V bistvu mi nič fizičnega na njej ni strašnega," je povedal. Ko smo kačo vrnili v terarij, se je Tilnova navihanost vrnila. Vprašali smo ga, če se mu zdi, da je premagal strah. "Zdaj, ko je v kletki se počutim bistveno boljše. Do naslednjič, kača!" Tilen se je v nadaljevanju spoznal tudi s kuščarji, zajčki, papagaji, žabami in še bi lahko naštevali. Po napornem intervjuju in premagovanju strahu smo pevca nagradili s kavo in koščkom torte.

Tilen Lotrič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V kolikor ste tudi sami tako hrabri kot Tilen, se s svojim strahom lahko soočite na letošnjem Festivalu za ljubitelje živali, ki bo potekal 10. junija od 15. do 21. ure v Novi Gorici. Obiskale nas bodo tudi nekatere čudežne zverinice iz Bleda. Kdo ve, morda se boste lahko srečali z isto kačo kot se je Tilen. V primeru slabega vremena bomo festival premaknili na 17. junij.

Tilen Lotrič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Tilen, se morda bojiš še kakšne živali, poleg kače?

Bojim se tudi pajkov, žuželk in podgan. Na morju sem se nekoč že srečal s podgano in moram priznati, da mi ni bilo preveč všeč (smeh). Glede moje fobije pred kačami – nimam posebnega razloga. Menim, da se jih boji veliko ljudi. Sicer pa moram priznati, da so v živo, ko imaš priložnost, da jih spoznaš, veliko bolj prijetne kot bi si sprva mislil. Ampak še vseeno si je ne bi želel srečati nekje v naravi ali pa na ulici.

V videospotu za pesem Ljubi, ljubi, ljubi me si vendarle poziral s kačo. Te je bilo strah? 

Bilo me je zelo strah. To je tudi velik razlog, da so vsi kadri posneti od oprsja navzgor. Bil sem namreč tako prestrašen, da so se mi tekom snemanja s kačo venomer tresle roke. Spomnim se, da sem se zelo potil. Imel sem tudi krzneno obleko, kar pa ni bila pametna odločitev. Kača v času snemanja namreč še ni bila nahranjena, in glede na mojo opravo so bili varnostniki zelo zaskrbljeni, ali se bo vse v redu izteklo. Snemal sem z albino pitonom, ki je takrat imel nekaj več kot 15 kilogramov. Večkrat se je s svojo glavo približal tudi moji, kar je bilo zelo nelagodno.

Zakaj si se odločil ravno za kačo?

V Ljubi ljubi ljubi me smo snemali tri ljubezenske prizore in kača je bil eden od njih. Ker je kača svetopisemsko bitje, ki ponazarja greh, menim, da je bila odličen dodatek k videospotu.

tilen lotrič | Avtor: youtube youtube

Ljubezen do živali ga spremlja že od nekdaj

Tilna že od nekdaj greje ljubezen do živali. "Moji sorodniki imajo vsi kmetije, tako da sem bil vedno obdan z živalmi," nam je povedal. Doma so ga spremljali predvsem manjši hišni ljubljenčki kot denimo mačka, želva, hrček in zajček. Povedal nam je tudi, da je njegova najljubša žival kuža. "Všeč so mi tudi kravice in himalajske koze. Slednje predvsem zato, ker so tako majhne in luštkane." Prav zaradi take razgibane ljubezni do živali z veseljem sporočamo, da je zlati deček Slovenije ima talent 2018 tudi eden letošnjih ambasadorjev Festivala za ljubitelje živali v Novi Gorici. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.