Magazin
23299 ogledov

Tina Gaber pojasnila zloglasni zapis o kokainu

Tina Gaber in Robert Golob Flickr/Vlada RS
"Žal si kokaina vsi ne morejo privoščiti, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev, pa je jasno," je Tina Gaber, partnerka premierja Roberta Goloba, med drugim zapisala v svoji diplomski nalogi. Zdaj je pojasnila, kaj je s tem mislila.

V sobotnem intervjuju za Delo je Tina Gaber odkrito spregovorila o partnerju Robertu Golobu, o svoji veliki naklonjenosti do študija, o otrocih, pa tudi o zloglasni diplomski nalogi, ki je, ko so jo pod drobnogled vzeli mediji, dvignila veliko prahu. "Toda kljub dejstvu, da se cene drog znižujejo, te še zmeraj niso poceni. Gram kokaina v Ljubljani stane okoli 70 evrov. Žal si ga ne morejo privoščiti vsi, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev, pa je jasno," je med drugim zapisala. Kaj točno je mislila z besedico "žal"?

"Temo sem si izbrala, ker do drog nikoli nisem imela tolerance in že v uvodu diplomske naloge povem, da substanci, ki uničuje toliko življenj in mladini ubija sanje, ne bomo prizanašali," je v odgovoru novinarju Dela najprej pojasnila Tina Gaber. "Zato je lahko vsakomur, ki ni škodoželjen, jasno, da je ta "žal" očitni besedni lapsus mlade študentke. Če bi pa takrat vedela, da bo nekega dne to "zgodba" in bo o tem nagajivo tvital tudi prvak opozicije, bi secirala vsak svoj stavek," je še dodala. Naj dodamo, da je v nadaljevanju študija Gabrova uspešno magistrirala, in to z najvišjo možno oceno. A šoli, kot sama pravi, je bila vselej zelo naklonjena.

"Šola je bila pri meni zmeraj na prvem mestu. Na koncu osnovne šole mi je ravnatelj podelil priznanje za popoln odličen uspeh. Štirica pri meni ni bila opcija. Čeprav se starši nikoli niso ukvarjali z mojo šolo, rekli so, Tina, učiš se zase, ne zaradi nas," je razkrila partnerka premierja Roberta Goloba. Slednjega, kot sama pravi, občuduje in ga nikakor ne vrti okoli prsta, kot mnogi natolcujejo. "Je človek izjemnega uma, ob katerem rasteš. Nadvse inspirativen. In za to sem mu zares hvaležna," je z izbranimi besedami govorila o Golobu. 

Pa bosta s premierjem v prihodnje postala tudi starša? "Obožujem otroke, kaj bo življenje prineslo, pa ne vem," je pojasnila danes 37-letna Tina Gaber, ki je včeraj na dobrodelni tekmi v Stožicah partnerju Golobu delala družbo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Kmodri 12:10 17.september 2023.

    Oba sta na trdih drogah!

  • lojs 11:11 17.september 2023.

    tako bedno nakladanje, da je že skoraj smešno

  • sandi76 10:03 17.september 2023.

    Zeeeeeh !