Magazin
17 ogledov

Tintin prodan za rekordno ceno

Hergetova slika njegovega junaka Tintina je bila prodana za astronomsko vsoto. Žurnal24 main
Na dražbi v Parizu so za rekordno ceno prodali originalni akvarel s podobo znamenitega stripovskega junaka Tintina.

Pariška dražbena hiša Artcurial je ponudila v nakup akvarel s podobo zimzelenega stripovskega junaka Tintina. Dragoceni akvarel je izdelal kar idejni oče Tintina, belgijski stripovski pisec Georges Prosper Remi, bolj znan po imenu Herge. Anonimni kupec je za sliko iz leta 1932 odštel kar 764.200 evrov. Prodana Hergetova slika je bila sicer osnutek za sveženj njegovih stripov z naslovom "Dogodivščine Tintina in Struppija v Ameriki".

Avanture na Kitajskem in na Luni
Tintin je tudi sedem desetletij po nastanku še vedna zelo bran. Prosper Remi je od leta 1929 pa vse do svoje smrti leta 1938 napisal za 23 zvezkov zgodb o raziskovalnem novinarju Tintinu In njegovem psu Struppiju, ki se vedno znova zapleteta v nevarne avanture, iz katerih pa odneseta celo kožo. Pot ju vodi po vsem svetu; od Amerike, prek Rusije do Kitajske, znajdeta se celo na Luni.

Na dražbi je novega lastnika dobila tudi prva izdaja zvezka z dogodivščinami Tintina v Sovjetski zvezi, ki se je prodala za prav tako spoštovanja vrednih 9.000 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.