Magazin
48 ogledov

To je zadnja Bildova nagica

Bild Bild
Po 28 letih je nemški tabloid Bild prekinil niz golih deklet na prvi strani.

"To je majhen korak za ženske, a velik korak za Bild in moške," je v maniri pristanka na Luno zapisal najbolj prodajan nemški tabloid Bild, potem ko se je na uredniškem sestanku odločil, da prve strani tega rumenega in med ljudmi močno priljubljenega dnevnega časopisa ne bodo več krasile fotografije golih žensk, ki so bile vroča stalnica Bildovih zadnjih 28 let. Gre za visoko številko – pet tisoč golih žensk vse od leta 1984. Bild se oglašuje z ustvarjalnim urbanim geslom "Ustvari si svoje mnenje" in lahko ugibamo, da se bodo številni nejevoljni nemški strojevodje, računovodje, učitelji, fantje, možje in dedki le stežka sprijaznili z izgonom lepotičk s prve strani časopisa.

Zadnja je v slovo pomahala Eva

Zadnje dekle, ki se je razgalilo, je bila Poljakinja Eva, ki je ob tem izjavila: "Jaz sem zadnja ..." Izgon iz raja z Evo odpira nekaj vprašanj o namenskosti te Bildove odločitve, ki smo jo prevetrili z odgovornim urednikom Slovenskih novic, kjer gola dekleta objavljajo na notranjih straneh časopisa, bralke pa se bojda po telefonu zavzemajo tudi za svoje estetske pravice in si želijo v Novicah več golih postavnih mladcev.

"Bild ima zagotovo razloge za tako odločitev. Bralna kultura v Nemčiji in pri nas je bistveno različna," je razmišljal Bojan Budja in dodal: "Med nedavnim pregledom sestave bralcev niso nikogar med vprašanimi motile estetske fotografije golih žensk, ki jih objavljamo v sredini, za prvo stran pa v kratkem ne načrtujemo golih dodatkov. V času zagona časopisa smo imeli različico, da bralca pozdravi pomanjkljivo oblečena posameznica, a se zaradi ljudskosti našega časopisa, ki se pogosto znajde na družinskih mizah Slovencev, za to nismo odločili."

Max Modic pa je nedavno potezo vročega nemškega časopisa, ki si je svoj sloves in fanovsko bazo bralcev pridobil tudi zaradi pojavljanja golih žensk na naslovnici, pojasnil kot novo zmago invazije politične korektnosti v Evropi. "Seks se je in se bo vedno prodajal, vedeti moraš le, kako ga prodati," je prhnil in dodal, da so imeli Nemci od nekdaj dvojno moralo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.