Magazin
1918 ogledov

To vaša profilna fotografija pove o vas

Selfie Profimedia
Profilna slika je prva stvar, ki jo vidimo, ko se priklopimo na družbeno omrežje. Ta o vas pove veliko več, kot bi si sprva mislili.

Psihologinja in življenjska trenerka Francesca, ki živi v ZDA, je študirala psihologijo in postala znana po tem, da deli psihološke nasvete s svojimi sledilci na TikToku.

Očitno imajo vsi, ki dolgo časa izbirajo profilno fotografijo, prav, saj Francesca trdi, da lahko izbrana slika razkrije veliko več, kot si mislite.

V videoposnetku na TikToku je razkrila, kaj profilna fotografija pove o tem, kakšen je človek. Poleg tega lahko tudi zorni kot, iz katerega ste slikani, pritegne ali odbije potencialne partnerje.

 

@francescapsychology #psychology #psychologytricks #bodylanguage #profilepicture #photoideas ♬ BILLIE EILISH. - Armani White

Fotografija s prijatelji

Profilna fotografija, kjer ste s prijatelji, svetu pove, da ste ekstrovertirana oseba. Francesca je razložila, da imajo ekstrovertirane osebe raje barvite slike, kjer so obkroženi z ljudmi. Takšno fotografijo imajo pogosto za profilno, saj se v družbi počutijo najbolj udobno.

Profilna slika s prijatelji je običajno svetlih barv. Slika je lahko posneta takrat, ko je njihova družba na kakšnem vznemirljivem dogodku, kot sta to festival ali koncert.

Razgaljene fotografije

Francesca je opozorila, da seksi fotografije lahko nakazujejo na vaš kompleks manjvrednosti. "Seksi in na pol gole podobe lahko pomenijo, da ima oseba manjvrednostni kompleks. Takšna oseba čuti, da mora biti bolj izrazita in opazna, da bi nadomestila občutek negotovosti," je razložila.

Selfie, ženska, spodnje perilo | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2016 so opravili študijo, kjer je sodelovalo 66.000 uporabnikov Twitterja. V sklopu študije so analizirali osebnosti prek profilne fotografije. Ugotovili so, da imajo osebe z različnimi osebnostmi velike razlike v profilnih fotografijah.

Izkazalo se je, da imajo ljudje, ki so bolj zaprti vase, raje fotografije s pozitivnimi konotacijami. Odprti ljudje pa se odločajo za fotografije, ki so bolj estetske in prijetne. Študija je tako potrdila mnenje psihologinje, da naša profilna fotografija veliko več pove o nas, kot bi si pa mislili.

"Čeprav je cilj takšne fotografije privlačiti partnerja, je učinek običajno raven nasproten," je še razložila Francesca.

Nenehno menjanje profilne fotografije

"Nenehno menjanje fotografije lahko nakazuje, da oseba nima močne identitete in je precej negotova," je povedala psihologinja. Ljudje, ki imajo vsak teden novo profilno fotografijo, so izjemno neodločni in ljudem ne zaupajo. Prav tako lahko to pomeni, da imate krizo identitete in potrditev iščete v pozornosti drugih.

Drugi razlog za pogosto menjanje fotografije je lahko tudi to, da ste prizadeti ali pa se počutite izdano.

Če se hočete izogniti nepotrebnemu obsojanju, fotografijo spremenite samo nekajkrat na leto, ali če se v vašem življenju zgodi velika sprememba.

Fotografija s partnerjem

par, zaljubljenca | Avtor: Profimedia Profimedia
Ko bi imeli radi profilno fotografijo s partnerjem, se raje odločite proti temu, saj bi to lahko pomenilo, da se preveč zanašate nanj. Francesca je razložila, da tako dajete vtis, da svojega partnerja vidite kot del vaše identitete.

Ljudje z anksioznim stilom navezanosti pogosto objavljajo več fotografij s svojim partnerjem kot ljudje z izogibajočim stilom navezanosti.

Tesnobni stil navezanosti je eden izmed treh negotovih stilov in pogosto temelji na negotovosti ter na strahu pred zapuščenostjo. Za takšne odnose je značilen strah ali skrb, da si vas partner ne bo želel.

Na fotografiji ste z živalmi ali otroki

"Slike z otroki in živalmi kažejo, da ste sposobni sočustvovanja in skrbi za tiste, ki so šibkejši od vas," je razložila Francesca. Dodala je še, da moški takšne fotografije običajno uporabljajo kot strategijo za privabljanje potencialnih partnerk. Učinek tega je pa ravno nasproten, saj vas bodo takoj zavrnili.

Na španski univerzi v Jaenu so opravili študijo, kjer so ugotovili, da so moški na aplikacijah za zmenke izgledali manj zastrašujoči in grozeči, če so v roki držali majhnega psa. To pomeni, da si lahko s pomočjo vašega ljubljenčka zagotovite več zmenkov.

Na fotografiji gledate v tla

Moški in pes | Avtor: Profimedia Profimedia
Običajno fotografije na družbenih omrežjih hitro povedo, če ima nekdo velik ego ali ne. "Slike, kjer gledate v tla, sporočajo večvrednost in dominantnost, pogosto pa je to kombinacija velikega ega," je še pojasnila.

Na fotografiji gledate navzgor

Francesca je razložila, da ljudje na slikah, kjer gledajo navzgor, pošiljajo sporočilo o manjvrednosti in podrejenosti. Dodala je še, da ženske pogosto na fotografijah gledajo navzgor, saj naj bi bila to ženska strategija, da privabijo spolnega partnerja.

Čeprav je osebo lažje oceniti v živo, lahko Francescini nasveti pomagajo veliko ljudem prepoznati posameznike, ki so polni sami sebe ali pa negotovi.

britney spears foto Magazin Pokazala vse: Tako daleč Britey Spears z golimi fotografijami še ni šla
Komentarjev 1
  • Toma 12:07 15.oktober 2022.

    Kaj pomeni vakumiranje ust? Da je debela?