Magazin
26 ogledov

Tony v čudežni deželi

Foto: Promo Žurnal24 main
The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009). Režija: Terry Gilliam. Igrajo: Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law, Tom Waits, Christopher Plummer, Lily Cole, Andrew Garfield.

Zadnji film Terryja Gilliama, scenarista in režiserja, ki se je že večkrat vpisal v filmsko zgodovino, pa naj gre za celovečerne komedije iz montypythonovskega ciklusa, Brazil, Ribjega kralja, Dvanajst opic ali Strah in grozo v Las Vegasu, se ne bo uvrstil med njegove presežke, kljub temu pa še vedno nosi prepoznavno bizaren avtorski podpis in odlično izbrano igralsko zasedbo, v kateri so se v koži glavnega junaka Tonyja in njegovih imaginarnih alter egov zvrstili Depp, Farrell, Law in pred dvema letoma umrli Ledger, ki je v Imaginariju doktorja Parnasa odigral svojo zadnjo vlogo. Vlogo lika, ki se mora odločiti, na katero stran bo stopil v boju med materialnim in duhovnim ter dobrim in zlim, ki ga na eni strani predstavlja oče družinskega potujočega cirkusa (Christopher Plummer), na drugi pa sarkastični hudič (Tom Waits), ki v svojem imaginarnem svetu z uresničitvijo najlepših individualnih sanj ponuja izhod iz kolektivno hladne realnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.