Magazin
73 ogledov

Toplota proti blazinicam

Uporaba učinkovite kreme je pika na i celoviti negi kože. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Anticelulitne kreme z grelnim učinkom pospešijo kroženje krvi.

Med kremami proti celulitu najvišje cene dosegajo tiste s hladilnim ali toplotnim učinkom, mnenja kozmetičark o njihovi učinkovitosti v boju proti estetskim nepravilnostim pa so deljena.

Krema ni dovolj. Kreme kljub svoji učinkovitosti pri odpravljanju celulita niso dovolj. Združite jih z zdravim življenjskim slogom in kozmetičnimi tretmaji.

Preverite drobni tisk
"Pomembneje od tega, ali na koži po nanosu kreme občutite spremembo temperature, je to, katere učinkovine so v kremi," meni Blanka Lagoja iz kozmetičnega salona Beautyfit. Dražje kreme imajo po njenih izkušnjah po navadi boljše sestavine in so učinkovitejše, ne glede na to, ali jih na koži občutite kot tople ali hladne. Nasprotno meni kozmetičarka Dominika Logar, ki pravi, da so "kreme s toplotnim učinkom v boju s celulitom učinkovitejše, saj pospešijo kroženje krvi na prizadetem delu telesa".

Ker verjamete, da deluje
"Učinek tovrstnih krem je najbrž predvsem psihološki, saj jih na koži čutite in se vam zato zdi, da delujejo," pravi kozmetičarka Martina Borščak, obenem pa opozarja, da kreme z učinkom gretja niso primerne za ljudi, ki imajo težave s krčnimi žilami, saj lahko stanje poslabšajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.