Magazin
106 ogledov

Torta iz palačink

torta Blanka Kefer
Za tiste, ki se ne morete upreti palačinkam s čokolado in ki imate radi kiselkaste robide, je današnji recept.

Sestavine:

  • 10 palačink
  • 500 g maskarponeja
  • 200 g temne čokolade

Za dekoracijo:

  • 100 g robid (opranih)
  • 200 g temne čokolade (stopljene)
  • 100 ml sladke smetane
  • 30 g sladkorja

Priprava:

  • Za robidovo torto iz palačink najprej pripravimo 10 palačink.
  • Za nadev stopimo čokolado nad vodno kopeljo in jo nato malo ohladimo.
  • Penasto zmešamo maskarpone in umešamo čokolado.
  • Palačinko damo na servirni krožnik in jo na tanko premažemo s čokolado. Nato znova položimo palačinko in jo premažemo s čokolado. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka palačink.
  • Za 3-4 ure postavimo v hladilnik.
  • Smetano in sladkor na pol čvrsto stepemo ter z njo premažemo vrhnjo palačinko. Po njej porazdelimo robide ter robidovo torto iz palačink prelijemo s čokolado.

Nasvet:

Namesto robid lahko za ta recept uporabimo tudi maline, borovnice ali češnje.

Več receptov za jedi z robidami poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.