Magazin
217 ogledov

Torta z belo čokolado

torta Shutterstock
Posladkajte se z lahko torto z belo čokolado.

Sestavine:

  • 50 g masla
  • 150 g keksov
  • 50 g mandljevih keksov
  • 5 listov želatine
  • 200 g bele čokolade
  • 6 žlic mleka
  • 500 g rikote
  • 300 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci

Priprava:

  • Maslo stopite, kekse rahlo nadrobite ali zmeljite v multipraktiku.
  • Stopljeno maslo in kekse dobro premešajte in z zmesjo obložite tortni model (premera 20 centimetrov).
  • Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 5 minut. Vzemite iz pečice, ohladite, nato pa kalupe pekača namastite z oljem ali maslom.
  • Želatino namočite v vodi. Čokolado stopite v mleku, nato primešajte ožete lističe želatine. Mešajte, dokler se želatina ne stopi.
  • Iz beljakov stepite sneg. V drugi posodi zmešajte rikoto, sladko smetano, sladkor v prahu in rumenjaka. Dobljeno zmes primešajte čokoladni mešanici, na koncu nežno primešajte še sneg.
  • Dobljeno zmes vlijte v tortni model, ga prekrijte s plastično folijo in vsaj za nekaj ur, če se da, pa kar čez noč postavite v hladilnik.
  • Pred serviranjem torto po želji okrasite z malinami, čokoladnimi ostružki ...

več receptov za torte poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.