Magazin
19 ogledov

Toyota beži zasledovalcem

Toyota biomobile mecha Žurnal24 main
Največji svetovni proizvajalec avtomobilov Toyota namerava v letu 2008 proizvesti 10,4 milijona vozil. Japonski gigant je v prvem letošnjem polletju na podlagi uspešne prodaje energetsko bolj učinkovitih avtomobilov med vsemi svetovnimi proizvajalci prodala največ vozil.

Letos ima Toyota skupno z dvema hčerinskima družbama v načrtu proizvodnjo 9,42 milijona vozil, medtem ko je lani izdelala 9,02 milijona. Japonski avtomobilski proizvajalec, ki se že letos z GM bori za naziv največjega svetovnega avtomobilskega proizvajalca, naj bi prodajo razširil predvsem na severnoameriškem in razvijajočih se trgih, kot je kitajski.
 Po prvem letošnjem polletju sicer za največjega svetovnega proizvajalca še vedno velja GM, ki je proizvedel 4,75 milijona vozil.

Toyota pa se mu je z izdelanimi 4,71 milijona avtomobilov že zelo približala. GM je naslov največjega svetovnega proizvajalca v rokah držal 76 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.