Magazin
41 ogledov

Trend 2010: golo križarjenje

Bodo ladje z golimi gosti kmalu plule po Sredozemlju? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tistih, ki počitnice najraje preživljajo popolnoma goli, ni malo. In morda bo vse več nagcev kmalu uživalo na velikih križarskih ladjah.

ABTA, britanska zveza potovalnih agencij, je napovedala nekaj turističnih trendov za leto 2010 in med njimi naj bi bilo tudi golo križarjenje. Kljub recesiji je šlo križarjenjem v lanskem letu zelo dobro in še bolje naj bi jim šlo letos. Križarjenje za nudiste oziroma naturiste pa bo seveda izgledalo tako, da bodo gostje na ladjah križarkah uživali brez obleke – nemalo poznavalcev turističnih trendov je prepričanih, da bo po toplem Sredozemskem, še toplejšem Karibskem morju in še kje plulo kar nekaj ladij s slečenimi gosti. "Golo križarjenje bo morda razburkalo morje, saj se družbe, ki ponujajo križarjenja, zelo trudijo, da bi prepričale nove ljubitelje križarjenj," je namignila ABTA.

Med trenutnimi, zaenkrat še redkimi ponudniki golih križarjenj, je tudi teksaška turistična agencija Bare Necessities, ki je prvih 2.200 golih potnikov na morje odpeljala že leta 1991. Bare Necessities na svoji spletni strani za leti 2010 in 2011 med drugim napoveduje gola križarjenja na Havajih, "po slavnih pristaniščih starega sveta" v Sredozemlju, po Karibskem morju ... Skeptike pa že skrbi, kako bo s higieno in obnašanjem na "golih ladjah".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.