Magazin
19 ogledov

Trend: destinacijske poroke

Poročni raj na soncu. (Foto: Shutterstock)
1/11
Žurnal24 main
Zakaj bi se poročili za vogalom, če je vse skupaj lepše in manj stresno daleč od doma? Vse bolj v trendu so destinacijske poroke.

Turistični delavci se strinjajo, da je kombinacija poroke in poročnega potovanja, ki se ne zgodi v domačem okolju, veliko prijaznejša do živcev in tudi do denarnice mladoporočencev. "To je 'poročni vse v enem' – poroka in medeni tedni, vendar brez težav z oblekami, preštevilnimi in preveč pijanimi gosti, hrano, cvetjem," je povedal Američan, zaposlen v turistični agenciji, ki veliko pozornosti namenja ravno porokam v tujini. Par v zakon velikokrat skoči sam, precej pa je tudi parov, ki ob sebi želijo družino in prijatelje – mladoporočenca običajno plačata poroko, gostje pa si potovanje plačajo sami.

Destinacija: rajski otoki
"Destinacijskih porok", torej porok, ki jim sledijo medeni tedni, na izbranih destinacijah daleč od doma, je med ameriškimi in evropskimi pari vse več. Svoj lonček pa pristavljajo tudi pari, ki želijo na počitnicah/potovanju s skromnim obredom obnoviti poročne zaobljube – zakaj bi si to lahko privoščila le Heidi in Seal? Američani se največkrat odločajo za Mehiko, Havaje, Florido in Karibe, vse bolj popularni postajata Evropa in Južna Amerika, Evropejce pa mikajo tudi otočja v Indijskem in Tihem oceanu. Vse bolj priljubljene so poroke na ladjah in to ne le v toplih morjih. Ladje Norwegian Cruise Line vsako leto gostijo več kot štiristo porok.

10. 10. in 1. 1.
Organizacija poroke v tujini je odlična tržna niša, se strinja veliko turističnih delavcev. Manj stresa, ceneje, vse vključeno in bolj nepozabno za mladoporočenca, dodajajo. Letos bodo imeli organizatorji porok v tujini veliko dela s porokami, ki se bodo zgodile 10. 10. (tretjo desetko prinaša leto 2010), že slabe tri mesece zatem pa prihaja še prvi poročni vrhunec naslednjega leta – 1. 1. 2011. V  fotogaleriji pa poglejte deset naj destinacij za medene tedne (ki jim seveda lahko priključite tudi poročni obred) po izboru National Geographica – med deseterico so pravzaprav same "poročne klasike".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.