Magazin
19 ogledov

Trendi: prazničen dom

Decembrska nostalgija?
1/6
Žurnal24 main
Decembra ne bo šlo drugače! Skoraj vsak dom naj postane vsaj malo prazničen. Bolj vesel, slovesen ...
" Topel prazničen dom je nekaj, česar si želimo vsi. Okraski so kapljice spominov na preteklost," pravi Cvetka Kranjec iz Kokoške. "Govorijo o minulih časih in domačem vzdušju." Zato priporoča, da dom okrasite s kombinacijo iz podedovanih okraskov, novih in takih, ki jih ustvarite sami. "Zelo lepe so posušene veje divjih vrtnic. Pokombiniramo jih s šipkom ali vejo, ki smo jo našli v naravi in pobarvali."

In kdo kdrug kot modna oblikovalka, bi vedel bolje, kaj pričara modno praznično vzdušje? Mojca Makuc priporoča: " V dnevni prostor posebno vzdušje pričarajo svetleče se blazine. Postavimo jih tudi na tla, ne zgolj na kavč. Če vanje usmerimo primerno svetlobo, dobimo zanimiv praznični okrasek."

Posebno vzdušje lahko ustvarimo tudi s prosojnimi zavesami, s katerimi zamejimo prostor ali pa jih obesimo na steno.  

 

Preberite še:

Saj ni nujno, da se za praznike vse blešči in sveti. "Za prijetno okrasitev doma so nujno potrebni božični čaj in doma pečeni piškotki. Če pa se odločite za okraske – naj bodo spomin iz otroštva z nostalgično noto," meni Andrej Kovačič iz salona id:doma.

Nekaj stvari, s katerimi bo vaš dom decembra drugačen od drugih, poglejte v fotogaleriji. Članek o prazničnem domu je objavljen v tiskani prilogi Zame, prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 21. novembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.