Magazin
3311 ogledov

Trgovci nas tako prepričajo, da kupimo sadje in zelenjavo

trgovec sadje zelenjava
Izdelki v trgovinah so postavljeni z veliko natančnostjo in premišljenostjo. In prav tako sta postavljena tudi sadje in zelenjava.

V resnici gre tudi pri sadju in zelenjavi za eno od številnih strategij, ki nas vodijo pri nakupovanju. V marketih nas sadje in zelenjava pogosto pričakata bolj na začetku in to lepo prazdeljena v zabojčkih ali lepih škatlah. To spominja na sveže in zdravo okolje, ki ga prepoznamo na lokalnih tržnicah.

tržnica Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V trgovinah je sicer kar veliko dobro premišljeih startegij, ki nas prepričajo v nakup posameznih izdelkov. Ko se sprehajate med policami sladkarij, izdelkov za zajtrk, kosilo, vin in pijač, so ponavadi najdražji izdelki na dosegu vaših rok in vozička. Tisti bolj ekonomični in cenejši so praviloma nižje ali visoko na policah.

Prav tako so praviloma izdelki z najnovejšim datumom pakiranja najmanj dostopni, za ali pod starejšimi izdelki. Tako boste najprej vzeli izdelke, ki imajo najbližji rok uporabe.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • james98 13:34 01.december 2019.

    Dejmo državljani en velik aplavz za našo sovo😂😂😂😅😅😅🙈🙈🙈🍌🍌🍌🍌😤😤😤😤kokainos pripeljatos trgovinos

  • james98 13:32 01.december 2019.

    Opažamo upad kvalitete zelenjave sadja in vseh izdelkov.kruh ima včasih vonj po kokainu

  • Avatar praufo
    praufo 19:56 30.november 2019.

    članek ni slab, je pa izredno kratek in preveč enostaven, je pa teh trikov malo morje, imajo pa trgovci različne strategije, glede razporeda se popolnoma strinjam, ker sem delal kratek čas na bencinski, kjer je zopet še kako pomemben razpored ...prikaži več artiklov ... so pač določeni ljudje zaposleni, ki se samo s tem ukvarjajo ... mene osebno sicer najbolj moti ta brzina na blagajni, po eni strani kartice, pa kupončki, pa ne vem kaj, potem pa hitro vse zmetat "nekam" kam ... čimprej plačaj, pa spizdi