Magazin
26 ogledov

Tri leta mirnega spanja

Pred nakupom vzglavnika se pozanimajte tudi, ali bo novi vzglavnik ustrezal veli Žurnal24 main
Vzglavnik je priporočljivo menjati na dve, tri leta. Cene se gibljejo od 25 do 70 evrov.

Pri izbiri novega vzglavnika, ki ga je priporočljivo menjati na dve ali tri leta, je treba upoštevati predvsem najpogostejši položaj med spanjem, morebitne alergije ali težave s hrbtenico, želeno trdoto ali mehkobo in izkušnje z dosedanjimi vzglavniki. Če ste s tem, ki ga imate, zadovoljni, potrebe po iskanju drugačnega modela ni.

Naravni za alergike niso

Pri polnilih je treba biti pozoren na materiale. Naravni materiali, kot so volna, perje in puh, zelo dobro ohranjajo temperaturo in vpijajo pot, a jih je težko oprati. Pri Svilanitu zato svetujejo, da so za alergike primernejši umetni materiali, ki jim pralni stroj ne škodi.

Vzglavnik z zadrgo

Pri podjetju Odeja priporočajo tudi vzglavnike z všito zadrgo. Ta omogoča, da sami dodajate ali odvzemate količino polnila ter tako uravnavate višino in trdoto vzglavnika.

Anatomski ali klasični
Če povečini spite na boku ali hrbtu, je za vas primeren nakup anatomskega vzglavnika, ki je iz enega kosa – ta sledi liniji glave, vratu in ramen. Klasičen vzglavnik izberite, če spite na trebuhu ali v kombiniranih položajih.

In cene?

  • Najcenejši so vzglavniki iz umetnih mas, ki jih dobite že za 25 evrov.
  • Vzglavniki, polnjeni z volno, perjem ali puhom, stanejo od 42 do 70 evrov.
  • Za anatomske vzglavnike iz lateksa ali pene boste odšteli okrog 50 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.